vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistEen Weekend Vol Leute: Hoe Knokke-Heist Zijn Jeugdleiders in de Watten Legt

Een Weekend Vol Leute: Hoe Knokke-Heist Zijn Jeugdleiders in de Watten Legt

Stel je voor: een weekend waarin je wordt getrakteerd op avonturen die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijken te komen, waar croques en lasagne de helden van de dag zijn, en waar de competitie net zo zoet is als de overwinning. Welkom in Knokke-Heist, waar het gemeentebestuur een dikke pluim geeft aan haar jeugdleiders door ze mee te nemen op een trip die ze niet snel zullen vergeten.

Op Avontuur met Willy Wonka

Met een groep van 39 enthousiastelingen, startte het avontuur richting De Boerderie in Beauvoorde. Alsof ze in een scène van Charlie en de Chocoladefabriek belandden, werden ze ontvangen door niemand minder dan Willy Wonka himself, compleet met een leger Oempa-Loempa’s. Verdeeld in vier teams, kregen ze de missie om het hele weekend lang te strijden voor de sleutel tot Wonka’s rijk. Met een arsenaal aan snacks en spelletjes werd de eerste avond een feest om nooit te vergeten.

Tandemtochten en Plopsaland

Na een krachtig ontbijt, sprong de groep op de tandem richting avontuur. Hun bestemming? Een dagje Plopsaland, met een twist. Via een reeks uitdagingen, van bootje varen tot overkop gaan in de attracties, verkenden ze het park op een unieke manier. Willy Wonka keek toe en zag dat het goed was.

Culinaire Hoogstandjes en Bingofun

Terug op de fiets, deze keer met lasagne in het vooruitzicht, het signature gerecht van de dienst Jeugd. Met gevulde magen werd de bingo-avond nog een groter succes. Punten werden verzameld, en de droom om de chocoladefabriek te bezitten kwam steeds dichterbij. Voor wie nog energie over had, eindigde de dag op de dansvloer.

Luxe-Ontbijt en Finale

Het weekend sloot af met een luxe-ontbijt, gevolgd door een stratego-spel dat de rangorde nog eens flink door elkaar schudde. Tijdens de prijsuitreiking overhandigde Willy Wonka aan elk team een luxe lolly, maar het was team Geel dat met de grootste buit naar huis ging: de sleutel van de chocoladefabriek en een zak vol snoep. Het weekend werd in stijl afgesloten op het terras, met de zon als getuige van een onvergetelijk avontuur.

Benieuwd naar meer avonturen van onze jeugdverenigingen? Check dan zeker eens hier.