maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Eenmalige energietoeslag bij de gemeente Sluis

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten voor 2022. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum en bestaat uit een bedrag van € 800,00 netto per huishouden. Het is een eenmalige bijdrage en alleen bedoeld voor het jaar 2022.

Wanneer kunt u de eenmalige energietoeslag aanvragen?

Heeft u op 20 april 2022 nog geen eenmalige energietoeslag ontvangen? Dan kunt u met onderstaand aanvraagformulier de energietoeslag aanvragen. 

Wat zijn de voorwaarden?

U heeft mogelijk recht op de energietoeslag als u een laag inkomen heeft. Er is sprake van een laag inkomen als uw inkomen niet hoger is dan het voor uw situatie geldende bedrag in onderstaande tabel:

Gezinssamenstelling21 jaar tot AOW-leeftijd Vanaf AOW-leeftijd
Alleenstaand € 1.310,05€ 1.455,67
Samenwonend/getrouwd € 1.871,50€ 1.971,05

(normen januari 2022)

Wat moet u doen?

  1. U vult de vragen op het aanvraagformulier naar waarheid in. 
  2. U levert kopieën, scans of screenshots van alle bewijsstukken in. Die kunt u bijvoegen bij uw aanvraagformulier. Zorg ervoor dat de bewijsstukken compleet zijn. Wij bewaren uw gegevens en bewijsstukken in een dossier.
  3. U ondertekent dit aanvraagformulier. Heeft u een partner? Dan moet u de aanvraag beiden ondertekenen. 

Aanvraagformulier

Aanvraagformulier eenmalige energietoeslag (PDF)

Na het invullen en ondertekenen kunt u het aanvraagformulier en de bewijsstukken mailen naar werkeninkomen@gemeentesluis.nl of per post toesturen of persoonlijk afgeven aan de balie van het Klanten Contact Centrum. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via 140117. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen