17.6 C
Knokke-Heist

Eerste editie leerwerkplaats AZ Zeno Knokke-Heist van start

Op maandag 6 maart 2023 gaat de eerste editie van de leerwerkplaats van start bij AZ Zeno Knokke-Heist in samenwerking met ZoWe Hogere Beroepsopleiding voor Verpleegkunde. Deze unieke leerervaring biedt studenten de ideale voorbereiding op hun toekomstige job als verpleegkundige. Tijdens deze leerwerkplaats krijgen de studenten de mogelijkheid om een deel van de afdeling over te nemen en alle taken uit te voeren die zij in hun toekomstige job zullen moeten uitvoeren.

Vaak worden studenten tijdens hun stage deeltaken toevertrouwd, maar missen ze het volledige overzicht over de job als verpleegkundige. Het doel van deze stage-ervaring is om de job van A tot Z uit te voeren en op een begeleide manier zelf beslissingen te nemen. De leerwerkplaats bevindt zich op het geriatrisch centrum waar de studenten begeleid worden door een gedreven en warm team. Vijf docenten van ZoWe verpleegkunde komen dagelijks langs om de studenten en het team te ondersteunen. De geriatrische afdeling heeft een populatie van zorgvragers die de studenten op alle vlakken kan uitdagen.

Het project begon op 13 februari met 2 onthaaldagen op de campus van AZ Zeno. Daarna volgden 3 voorbereidingsweken waarin de studenten stage liepen om de afdeling te leren kennen. Ze leerden onder andere het elektronisch patiëntendossier kennen, medicatiebeheer, juiste gebruik van de verschillende toestellen en alle gewoontes op de afdeling.

Na deze 3 voorbereidingsweken start op 6 maart de 4 weken overname van de patiëntenkamers. De studenten bemannen hun mini-afdeling in vroege en late dienst, met telkens een verpleegkundige die over hun schouder meekijkt. Per overnameweek krijgt een student ook extra taken toegekend als teamverantwoordelijke. “We wensen onze studenten een vlotte overname van hun kamers toe met een mooie groei als holistische verpleegkundige, klaar voor het werkveld,” aldus ZoWe Verpleegkunde.

Deze nieuwe leerwerkplaats biedt studenten de kans om zich optimaal voor te bereiden op hun toekomstige job. Het is een unieke ervaring die studenten de mogelijkheid biedt om alle aspecten van het vak als verpleegkundige te ervaren en zichzelf verder te ontwikkelen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen