zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistEerste hulp bij moderne kunst: Een verhelderende workshop door David Vergauwen

Eerste hulp bij moderne kunst: Een verhelderende workshop door David Vergauwen

Ken je dat gevoel van vervreemding wanneer je door een museum loopt? De kunstwerken lijken zo ongrijpbaar, zo anders. Dit kan leiden tot onverschilligheid of zelfs frustratie. Maar, vrees niet! De oplossing is nabij.

David Vergauwen biedt een verhelderende workshop aan getiteld “Eerste hulp bij moderne en hedendaagse kunst”, die speciaal ontworpen is om het onbegrip en de frustratie die je soms in het museum kunt ervaren, weg te nemen. Deze sessie vindt plaats op dinsdag 5 maart om 20.00 uur in de Sint-Niklaaszaal te Westkapelle (Sint-Niklaaskerk), en belooft een eye-opener te zijn voor iedereen die wel eens worstelt met de kunst van de laatste honderd jaar.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze interactieve workshop zul je ontdekken dat zelfs de meest onbegrijpelijke kunstwerken, zoals de ‘Cloaca’ van Wim Delvoye, de controversiële creaties van Ai Wei Wei, of het beruchte ‘urinoir’ van Marcel Duchamp, allemaal iets waardevols te zeggen hebben. Vergauwen zal enkele essentiële begrippen introduceren, veelvoorkomende misverstanden uit de weg ruimen, en dieper ingaan op specifieke kunstwerken om hun betekenis en belang te ontrafelen.

De workshop is niet alleen bedoeld om je kennis te verbreden, maar ook om praktische tips te geven over hoe je je kunt gedragen en wat je kunt doen wanneer je geconfronteerd wordt met kunst die in eerste instantie als nonsens lijkt. Het is tijd om definitief af te rekenen met de onbegrip en frustratie die moderne en hedendaagse kunst soms kan oproepen.

Over David Vergauwen

David Vergauwen, de spreker van deze avond, is geen onbekende in de wereld van kunst en cultuur. Met een achtergrond in geschiedenis, kunstgeschiedenis, en musicologie van de universiteiten van Gent en Brussel, en een doctoraat dat de invloed van de Brusselse vrijmetselarij op het Belgische muziekleven onderzoekt, brengt hij een schat aan kennis en inzichten mee. Zijn publicaties en huidige projecten benadrukken zijn diepgaande betrokkenheid bij en passie voor de kunsten.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: Dinsdag 5 maart, 20.00 uur
  • Locatie: Sint-Niklaaszaal, Westkapelle (Sint-Niklaaskerk)
  • Toegangsprijs: €5 voor leden van het Davidsfonds, €7 voor niet-leden
  • Betaling: Op rekening BE78 9501 5017 1186
Deze workshop belooft niet alleen een verrijkende ervaring te zijn, maar ook een kans om je perspectief op moderne en hedendaagse kunst te verruimen. Mis deze unieke kans niet om de wereld van kunst op een nieuwe manier te ervaren en te begrijpen.