vrijdag, februari 23, 2024
HomeKnokke-HeistEeuwfeest in Knokke: 101-jarige Joanna Declercq Geëerd met Koninklijke Felicitaties

Eeuwfeest in Knokke: 101-jarige Joanna Declercq Geëerd met Koninklijke Felicitaties

Onlangs vierde Joanna Declercq, liefkozend Mariëtte genoemd in het woonzorgcentrum Lindenhove te Knokke, haar 101ste winter. Deze bijzondere mijlpaal werd op woensdagmiddag 3 januari 2024 gevierd met een speciaal bezoek van schepen Astrid Mestdach.

De schepen had de eer om persoonlijke felicitaties van Koning Filip en Koningin Mathilde voor te lezen en bracht namens het gemeentebestuur een toast uit met minerale bubbels ter ere van Joanna’s indrukwekkende leeftijd. De viering werd verder opgeluisterd met een verrukkelijke verjaardagstaart, waarvan niet alleen de jubilaris en haar familie, maar ook de andere residenten in het cafetaria van het woonzorgcentrum konden genieten.

Joanna, geboren op 31 december 1922 als jongste van vijf kinderen in Vilvoorde, heeft tot haar 97ste levensjaar zelfstandig gewoond, bijgestaan door haar zoon Etienne en schoondochter Anita. Getrouwd in 1946, bracht haar leven haar een zoon, Etienne, en later een kleinzoon, Didier, die getrouwd is met Cindy. Ze is overgrootmoeder van Julie en Manon, met wie ze veel tijd doorbracht in Knokke-Heist tijdens schoolvakanties.

De keuze voor woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke was dan ook een natuurlijke stap, aangezien Joanna al vertrouwd was met de gemeente door haar banden met de familie. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist spreekt de wens uit voor nog vele gelukkige en gezonde jaren voor Joanna in hun badplaats. Een leven lang gevuld met liefde en familie, een bron van inspiratie en vreugde voor velen.

Het verhaal van Joanna Declercq is een prachtig voorbeeld van de rijke historie en het warme gemeenschapsgevoel in Knokke-Heist. Met haar leeftijd van 101 jaar symboliseert ze de kracht en veerkracht die zo kenmerkend is voor de inwoners van deze charmante badplaats.