18.3 C
Knokke-Heist

Eindelijk: brug over Damse Vaart in Sluis komt er

De omstreden voetgangersbrug over de Damse Vaart in de gemeente Sluis gaat er eindelijk komen. Begin februari zal een aannemer de 36 meter lange brug op zijn plek takelen. De brug zal beide zijden van de Kaai verbinden, iets waar veel Sluizers al jaren naar uitkijken. Café De Pitstop zal zelfs speciaal voor deze gelegenheid de deuren openen.

De komst van de brug hield de gemoederen in Sluis al sinds 2016 bezig. Veel middenstanders waren fervent voorstander van de brug, omdat ze geloofden dat het een grote aanwinst zou zijn voor het koopstadje. Er werd zelfs een groep opgericht genaamd “In Sluis blijven we bruggen slaan” om de brug mogelijk te maken. Aan de andere kant was er ook veel verzet tegen de brug, vooral van de Stadsraad Sluis en de actiegroep “Een brug te veel”. Zij vonden dat het geld beter besteed kon worden.

Na veel discussie en strijd werd in 2021 de omgevingsvergunning onherroepelijk. De bouwkosten – door de omstredenheid- zijn hoog, maar de verwachting is dat de brug zal bijdragen aan een groei van het aantal bezoekers en daarmee ook een groei van de ondernemers op de Kaai. Cafébaas Bart Vandepitte verklaarde dat de komst van de brug zelfs een voorwaarde was om zich vorig jaar aan de Kaai te vestigen.

De brug zal een grote verbetering zijn voor de gemeente Sluis en zorgen voor een betere verbinding tussen de twee zijden van de Kaai. Ook zal het een boost geven aan de middenstand en hopelijk een groei aan bezoekers brengen. Een voor de romantische zielen… de mogelijkheid om hangslotjes te hangen op Valentijn!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen