18.3 C
Knokke-Heist

Ej Me Velo Gezien!? sloeg succesvol toe

Het is nog niet zo lang geleden dat de tiende editie van de succesvolle campagne “Ej Me Velo Gezien!?” afgelopen is. Politie Damme Knokke-Heist, de gemeente Knokke-Heist en de stad Damme schaarden zich samen met de West-Vlaamse cartoonist Sé van SeZart om het initiatief tot leven te brengen.

Tijdens twee controleperiodes van 14 dagen in december en januari werden door het politieteam in totaal 1.872 fietsen onderzocht. Het resultaat was verbluffend: 17% van de fietsen was technisch niet in orde en 3,4% had ontbrekende of defecte verlichting. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de resultaten van twee jaar geleden.

Op 5 februari was er een spannend eindevenement georganiseerd door de jeugdraad van Knokke-Heist. Alle kinderen die extra zichtbaar waren tijdens de controles kregen de kans om deel te nemen aan een prijsuitreiking tijdens een welverdiend ontbijt. De kinderen werden persoonlijk gefeliciteerd door motorrijder Stef en kregen uitleg over de cijfers van deze editie. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen ze elk een RIDR light om nog zichtbaarder te zijn in het verkeer.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen