zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistElektrische Shopping Shuttle in Knokke-Heist: Een Rijzende Ster in 2023

Elektrische Shopping Shuttle in Knokke-Heist: Een Rijzende Ster in 2023

De elektrische shopping shuttle in Knokke-Heist heeft zich in 2023 ontpopt tot een cruciaal onderdeel van het lokale vervoersnetwerk. Met een indrukwekkende toename in passagiersaantallen bewijst deze dienst zijn waarde voor zowel inwoners als bezoekers aan onze gemeente.

Toename in Populariteit

In 2023 stapten maar liefst 145.862 passagiers in de elektrische shuttle, wat een aanzienlijke stijging van 12,75% ten opzichte van 2022 betekent. Deze toename illustreert de groeiende populariteit en het nut van deze milieuvriendelijke vervoersoptie.

De Zomermaanden als Hoogtepunt

Juli en augustus waren de drukste maanden voor de shuttle, met respectievelijk 29.555 en 27.386 passagiers. Deze cijfers vertegenwoordigen een enorme stijging in vergelijking met 2022, met een groei van respectievelijk 133% en 29%. Ook februari 2023 was een uitzonderlijke maand, met een stijging van 96% in het aantal passagiers.

Populairste Haltes en Gebruikers

De opstapplaats bij Zoute Minigolf is verreweg het populairst, zowel richting het centrum als terug. De shuttle wordt voornamelijk gebruikt door ouderen, gezinnen en vaste passagiers, waaronder tweedeverblijvers en bezoekers die hun auto parkeren bij IJzerpark en Minigolf, om vervolgens de shuttle te nemen naar Lippenslaan.

Veiligheid en Beheer

Een opmerkelijke prestatie in 2023 is dat er geen politie-interventies nodig waren voor vandalisme op de shuttle. Dit is mede te danken aan de directe communicatie tussen chauffeurs en de politiezone Damme/Knokke-Heist via een portofoonsysteem, wat snelle respons bij incidenten mogelijk maakt.

De elektrische shopping shuttle in Knokke-Heist is meer dan een transportmiddel; het is een duurzame oplossing die bijdraagt aan de lokale economie en gemeenschap. Met een recordjaar achter de rug en veelbelovende vooruitzichten, blijft de shuttle een essentieel onderdeel van het stadsbeeld van Knokke-Heist.