15 C
Knokke-Heist

Elf Juli Vieringen: Iconen van de Kleinkunst en Meezingfeest in Knokke-Heist

Op dinsdag 11 juli 2023 komt het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist tot leven met een viering van de Vlaamse Feestdag die om 11 uur begint. Burgemeester Piet De Groote zal de bijeenkomst inluiden, gevolgd door de uitvoering van enkele geliefde Vlaamse liederen​​.

Een hoogtepunt van de viering is het optreden van ‘Het Kleinkunsteiland “The Best Of”’. Deze groep bestaat uit gevestigde namen uit de muziekwereld: Barbara Dex, Lucas Van den Eynde, Wigbert en Maggie MacNeal. Dex, een bekende Belgische zangeres, vertegenwoordigde België op het Eurovisie Songfestival in 1993. Van den Eynde is een gerespecteerde Belgische acteur, bekend van zijn werk in theater, film en televisie. Wigbert, een Vlaamse zanger en liedjesschrijver, heeft naam gemaakt als gitarist en als solist met hits zoals “Ebbenhout blues”​​.

De artiesten zullen een duik nemen in vijftig jaar muziekgeschiedenis, ondersteund door vier topmuzikanten. Ze zullen solo, samen of in duet kleinkunst uit het verleden en heden vertolken. Na dit muzikale spektakel wordt de viering traditioneel afgesloten met een lied van de Vlaamse Gemeenschap, gevolgd door een receptie​​.

Reserveren is verplicht en kan vanaf 1 juni 2023 via een speciale link of telefonisch. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Het feest stopt daar echter niet. Om 20 uur is er een gratis meezingfeest op het grasplein bij Ravelingen. De band ‘Ontpopt’ en ‘Discobar Tartaar’ zullen het podium betreden, klaar om jong en oud te laten meezingen met populaire Nederlandstalige liedjes.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen