9 C
Knokke-Heist

Energiepremie: nu aanvragen voor extra besparing

De overheid heeft de energiepremie opnieuw in het leven geroepen. Vanaf 23 januari 2023 kun je als huishouden een aanvraag indienen voor het eerste basispakket, mits je dit pakket nog niet automatisch hebt ontvangen van je energieleverancier. De aanvraag kan online of via post of e-mail gedaan worden en je hebt tot en met 30 april 2023 de tijd om dit te doen.

Al meer dan 4,7 miljoen premies zijn uitgekeerd, waarvan bijna 3 miljoen voor een elektriciteitscontract en bijna 1,8 miljoen voor een gascontract. In totaal is er al een bedrag van 844,6 miljoen euro uitgekeerd aan de burger.

Wat houdt de energiepremie precies in? Het eerste basispakket is een premie die wordt toegekend aan elk huishouden dat op 30 september 2022 een lopend contract had voor elektriciteit en/of gas of huishoudens die op die datum een collectieve installatie voor gas hadden. Hierdoor krijg je 61 euro per maand als je een contract hebt voor elektriciteit en 135 euro per maand als je een contract hebt voor gas. De premie geldt voor de maanden november en december en bedraagt in totaal 122 euro voor een elektriciteitscontract en 270 euro voor een gascontract.

Het is belangrijk om te weten dat de premie alleen geldig is voor contracten voor huishoudelijk gebruik. Contracten voor commerciële of professionele activiteiten zijn hier niet voor in aanmerking. Daarnaast geldt de premie enkel voor variabele contracten, of voor vast contracten die na 30 september 2021 zijn afgesloten of hernieuwd.

Door de energiepremie aan te vragen, kan je als huishouden extra besparen op je energiekosten. Wees er snel bij en vraag het eerste basispakket nu aan!

KLIK HIER

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen