19.5 C
Knokke-Heist

ENGIE Knokke Run 2023: Nieuwe parcours en verkeersmaatregelen voor grootste hardloopevent in de regio

De ENGIE Knokke Run keert op maandag 1 mei 2023 terug naar het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, met nieuwe parcours voor de 21 en 33 kilometerwedstrijden en aangepaste verkeersmaatregelen om de sportievelingen een vlotte ervaring te bieden. Lokale bewoners worden aangemoedigd om alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken om verkeers- en parkeerproblemen te vermijden.

De inwoners van Knokke kunnen zich opmaken voor het grootste sportevenement van het jaar: de ENGIE Knokke Run op 1 mei 2023. Het evenement trekt elk jaar tal van sportliefhebbers en toeschouwers naar het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Meer informatie over de diverse parcoursen en inschrijvingen is te vinden op www.knokkerun.be.

Om het sportevent soepel te laten verlopen, werken de organisatie en lokale politie samen om verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen te treffen. Het is belangrijk dat bewoners en bezoekers de verkeerssignalisatie respecteren en de richtlijnen van politie en seingevers opvolgen.

Tussen 09:00 uur en 13:00 uur gelden er diverse verkeersmaatregelen, waaronder een parkeerverbod in bepaalde straten. Een aantal straten zijn niet toegankelijk voor verkeer of enkel voor plaatselijk verkeer. Omleidingen zijn voorzien om de bereikbaarheid van lokale handelszaken en woonwijken te garanderen.

Dit jaar zijn er twee nieuwe parcours toegevoegd aan het evenement: de 21 en 33 kilometerwedstrijden. De deelnemers zullen in bepaalde straten gebruikmaken van het fietspad, terwijl fietsers via de rijbaan worden omgeleid.

Bewoners en bezoekers worden aangemoedigd om parkeer- en verkeersdrukte te vermijden door gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of te voet te komen. Het station en Duinenwater zijn goede locaties om de auto te parkeren, aangezien deze op wandelafstand van de start- en aankomstzone liggen.

De ENGIE Knokke Run is een belangrijk evenement voor de lokale gemeenschap en trekt jaarlijks een groot aantal deelnemers en toeschouwers. Het succes van het evenement is mede te danken aan de inzet van de organisatie, lokale politie en de bewoners van Knokke, die zich aanpassen aan de verkeersmaatregelen en alternatieve vervoersmiddelen gebruiken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen