Home Knokke-Heist Er zijn bijna geen dure villa's meer beschikbaar in onze gemeente

Er zijn bijna geen dure villa’s meer beschikbaar in onze gemeente

De Vlaamse kust wordt door de coronacrisis geconfronteerd met een nooit gezien tekort aan luxevastgoed. Dat geldt in het bijzonder voor villa’s in onze gemeente, schrijft De Tijd vandaag.

In veel buurten aan de kust is in een jaar tijd het aanbod in luxevastgoed met een derde of meer afgenomen. Dat blijkt uit een rondvraag van De Tijd bij makelaars in het luxesegment. In onze gemeente daalde het aanbod van 650 naar 487 panden. ‘Sinds de opstart van onze website in 2014 hebben we dat nooit gezien’, zegt Michael Deroose, CEO van Luxury Leads.

Sinds de lockdown is vastgoed nog populairder geworden. Zeker naar luxevastgoed – minimaal 750.000 euro – aan de kust is er veel vraag. De appartementenmarkt kon die toegenomen vraag enigszins volgen door veel nieuwbouw. Voor huizen, die minder vaak worden gebouwd, ligt dat anders.

Makelaars in het luxesegment verwachten dat het ook in 2021 niet aan kandidaat-kopers zal ontbreken. ‘ We hebben nog nooit zo’n sterke nieuwjaarsperiode gekend’, zegt stadsgenoot Stefaan Geerebaert van Immo Brown. Het aanbod kan die vraag niet volgen. ‘We hebben vandaag 30 à 40 procent minder luxewoningen om aan onze klanten te bieden. Als we dit jaar minder omzet draaien, zal dat gevolg zijn van een kleiner aanbod’, zegt stadsgenote Stéphanie Cambré van Cambré Denil. Het volledige artikel in De Tijd.

Het luxevastgoed in het Brusselse is wel schaarser en exclusiever dan in onze badstad. De gemiddelde vraagprijs voor luxevastgoed lag in Sint-Genesius-Rode (2,63 miljoen euro), Ukkel (2,31 miljoen euro) en Elsene (2,12 miljoen euro) hoger dan in Knokke (1,97 miljoen euro). In Knokke-Heist zijn er verhoudingsgewijs meer luxeappartementen. De vraagprijs voor een luxeappartement in onze gemeente ligt gemiddeld 1 miljoen euro lager dan die voor een villa.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers