vrijdag, april 19, 2024
HomeHaven / ZeebruggeErnstige steekpartij in Zeebrugge

Ernstige steekpartij in Zeebrugge

Maandagnamiddag is de politie opgeroepen naar de achter haven. Rond de klok van 16 uur werd de vrede ruw verstoord door een ernstige steekpartij in de Groenlandstraat, dichtbij de bekende Visveiling. Het incident, waarbij een 33-jarige man zijn 31-jarige ex-partner neerstak volgend op een escalatie van een voorafgaande discussie, heeft de lokale gemeenschap diep geschokt.

Na het steekincident nam de dader de benen, waardoor onmiddellijk een politiezoekactie werd geïnitieerd. De vastberadenheid en snelle reactie van de lokale autoriteiten leidden tot de arrestatie van de verdachte enkele uren later. Hij bevindt zich momenteel in hechtenis en zal binnenkort voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van poging tot moord.

De ernst van deze aantijgingen onderstreept de zwaarte van het incident, dat nogmaals de potentieel verborgen gevaren in persoonlijke relaties belicht. Het West-Vlaams parket heeft het voorval bevestigd, maar details blijven op dit moment beperkt, gezien het lopende onderzoek. De focus ligt nu op het verkrijgen van meer duidelijkheid over de motieven achter deze daad en het verzekeren van gerechtigheid voor het slachtoffer, die, ondanks verwondingen, gelukkig buiten levensgevaar is.