11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Escaperoom in the dark op het Heldenplein

Niet te missen deze zomer: de Escape room in the Dark van de Brailleliga! Een leuke zomeractiviteit van 45 minuten met het gezin (vanaf 8 jaar), vrienden of collega’s. Met een knipoog naar het werk van de Brailleliga voor personen met een visuele handicap, word je in de schemering ondergedompeld tot je de raadsels oplost waardoor je weer naar buiten kunt in het daglicht. Enkele vertrouwde voorwerpen voor blinde of slechtziende personen zullen je zeker helpen om de oplossingen te vinden…

Na een succesvolle maand in Brussel en Wallonië, reist de Escape room in the Dark van de Brailleliga nu door naar Vlaanderen. Ze zal  naar Leuven, Gent, Hasselt en Knokke-Heist van 22 tot 28 augustus.

De Escape room in the Dark van de Brailleliga bevindt zich in een mobiele structuur, die elke week naar een andere stad in het land doorreist.

De reis begon op 4 juli in Brussel, op het Luxemburgplein, voor de Europese instellingen. Een symbolische plaats om de aandacht te vestigen op personen met een visuele handicap. De WHO schat dat in België 1 op 1000 mensen blind is en 1 op 100 slechtziend.

2 tot 5 spelers

2 tot 5 spelers krijgen 45 minuten de tijd om de raadsels op te lossen waardoor ze terug naar buiten kunnen en het daglicht terugvinden. “Het principe is gebaseerd op een klassieke escape room, maar we hebben het spel wat gekruid door de deelnemers in het donker onder te dompelen. Gelukkig kunnen de spelers beschikken over enkele voorwerpen die de leden van de Brailleliga goed kennen. Een sprekende weegschaal is bijvoorbeeld erg handig voor het wegen. De opdrachten doen ook een beroep op andere zintuigen dan het zicht”, aldus de Brailleliga.

Voor de ingang van de Escape room in the Dark zullen bezoekers en voorbijgangers ook kunnen genieten van een meeslepende ervaring: een gratis toegankelijke virtual reality-kartonnen bril zal hen laten beleven wat mensen met cataract, LMD en andere oogaandoeningen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen