zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistExclusief interview met nieuwe burgemeester Jan Morbee

Exclusief interview met nieuwe burgemeester Jan Morbee

Jan Morbee, voormalig ondernemer en industrieel ingenieur, heeft vandaag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Knokke-Heist. Deze ceremonie, een bekroning van zijn opmerkelijke politieke en professionele reis, belooft een nieuw tijdperk van positieve verandering voor de gemeente.

Jan Morbee, geboren op zesentwintig oktober negentienhonderdzestig, heeft zijn wortels diep in de lokale gemeenschap. Zijn carrière begon als een succesvol zelfstandig ondernemer in de elektrobranche, maar het was de politiek die zijn ware roeping bleek te zijn. Morbee’s reis naar het burgemeesterschap, die in tweeduizend twaalf begon met een verrassende verkiezingswinst, getuigt van zijn sterke dossierkennis en een vermogen om te verbinden en te leiden.

“De kern van mijn visie als burgemeester is om eenheid en respect te cultiveren,” zegt Morbee zegt hij in het exclusieve interview met Erik Hollé en Yvan Kaux voor KneistiTV. “Knokke-Heist verdient een bestuur dat luistert, samenwerkt en leidt met integriteit.” Zijn vastberadenheid om een efficiënt en eerlijk beleid te voeren, onderstreept zijn belofte aan de inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van de ‘parel’ aan de Belgische kust.

Morbee’s politieke carrière kenmerkte zich door zijn snelle opmars door de gelederen, waarbij hij diverse portefeuilles beheerde, van cultuur tot stedenbouw. Zijn onlangs verkregen burgemeesterschap na het ontslag van Piet De Groote, brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee.

Met zijn ervaring als schepen en zijn dynamische aanpak in de gemeenteraad, is Morbee geen onbekende voor het overwinnen van obstakels. Zijn aanzienlijke ervaring en de bereidheid om ’24/7′ beschikbaar te zijn voor de gemeenschap, hebben hem voorbereid op deze leidinggevende rol.

Jan Morbee’s benoeming tot burgemeester is een moment van trots voor Knokke-Heist. Met zijn belofte van samenhang, strategie en positiviteit, kijkt de gemeente uit naar de realisatie van zijn ambitieuze plannen. Als een leider die de waarde van teamwerk en open dialoog begrijpt, staat Morbee klaar om de gemeente met optimisme en zorgvuldigheid vooruit te helpen.