15 C
Knokke-Heist

Exclusieve bouwkavels te koop in Damme’s Stakendijke 2: Inwoners en werknemers krijgen voorrang

Unieke kans: 46 bouwkavels te koop in Stakendijke 2, Damme, met prioriteit voor lokale inwoners en werknemers. Ontdek de mogelijkheden voor uw droomhuis in deze groene en duurzame woonwijk.

In de gloednieuwe verkaveling Stakendijke 2, gelegen achter de zorgsite in Sijsele, bieden WVI en Stad Damme 46 bouwkavels aan, met oppervlaktes variërend van 225 tot 664 m². Kopers kunnen vrij kiezen uit architecten en aannemers, en inwoners en mensen die in Damme werken krijgen voorrang bij de verkoop.

Het hedendaagse woonproject Stakendijke wordt gerealiseerd door WVI, Stad Damme, sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en bouwpromotoren Durabrik, Matexi en Danneels. In totaal zullen er 136 huizen en appartementen verrijzen naast woonzorgcentrum De Stek, aldus Geert Sanders, algemeen directeur WVI.

Burgemeester Joachim Coens benadrukt dat wonen in Damme populair blijft en dat het woonproject Stakendijke een betaalbaar woonaanbod garandeert. De nieuwe wijk biedt tal van voordelen, zoals een centrale groenweide, nabijheid van winkels, sportpark ‘t Veld en goede (fiets)verbindingen richting Brugge en Maldegem.

Er zijn 46 bouwkavels beschikbaar, waarvan 6 voor open bebouwing, 39 voor halfopen bebouwing en 1 voor gesloten bebouwing. Grondprijzen beginnen al vanaf €65.000 en de gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt €300.

De woonbuurt krijgt een centrale ontmoetingsplaats met een groenweide van bijna 0,5 ha en open water voor duurzaam regenwaterbeheer. De wijk is opgevat als een woonerf waar voetgangers en fietsers voorrang hebben.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Elke geregistreerde kandidaat-koper op de wachtlijst ontvangt een uitnodiging voor het infomoment in mei.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen.

Voor een sociale koopwoning, huurwoning of -appartement kan je terecht bij sociale huisvestingsmaatschapij Vivendo via www.vivendo.be.

Meer informatie over de koopwoningen of -appartementen via www.durabrik.bewww.matexi.be of www.danneels.be.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen