19.5 C
Knokke-Heist

Explosief drama vorig jaar nu voor de Brugse rechtbank

Een ruzie in het lokale café Dino’s escaleerde vorig jaar tot een heftige confrontatie, waarbij een 15-jarig meisje uit Nederland en een 25-jarige man uit onze gemeente ernstig gewond raakten is nu voor de Brugse rechtbank.

In de vroege uren van 1 september vorig jaar, werden de lokale politie van Damme/Knokke-Heist opgeroepen naar café Dino’s. Volgens ooggetuigen had een jongeman, geïdentificeerd als D.L. (25) uit Knokke, een bierglas in het gezicht van een 15-jarig meisje uit Nederland gegooid. Het meisje, wiens naam niet mag worden genoemd, had naar verluidt bier over D.L. uitgegoten nadat hij een opmerking had gemaakt over haar gewaagde outfit. De confrontatie zette zich voort bij de toiletten, waar D.L. het glas in haar gezicht gooide, resulterend in een gapende wond boven haar oog.

Het incident leidde echter niet alleen tot verwondingen bij het meisje. D.L. raakte ook gewond nadat het meisje een flesje drank naar zijn gezicht had gegooid. Hij liep daarbij een gescheurde lip en een gebroken tand op. Tijdens de rechtszaak vroeg de verdediging van D.L. om vrijspraak voor het incident in café Dino’s. De advocaat van D.L. betoogde dat het meisje en andere aanwezigen niet eens waren verhoord en dat zijn cliënt volhield dat hij enkel bier over haar had gegoten.

D.L. stond ook terecht voor een ander geweldsincident uit 2020. Op 23 februari dat jaar vierde hij zijn verjaardag in een privébox van dancing Lipps in Westkapelle. Een jongeman zou die avond zonder uitnodiging de ruimte zijn binnengekomen, wat leidde tot een confrontatie waarbij D.L. hem een kopstoot verkocht. Het slachtoffer liep hierdoor een gebroken neus op. Voor dit incident vroeg de verdediging om een straf met uitstel.

Het vonnis over deze zaken zal op 24 mei worden uitgesproken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen