17.9 C
Knokke-Heist

Extra petanquebaan in de gemeente Sluis: een uitkomst voor jong en oud

In Breskens is een oproep gedaan aan de gemeente Sluis om een derde petanquebaan aan te leggen. De huidige twee banen voldoen niet voor het aantal deelnemers, er komt ruimte tekort. Petanque, ook wel bekend als boules, is een laagdrempelig spel dat gespeeld kan worden door jong en oud. Met name in de zomer komen de huidige banen te kort voor de groeiende groep spelers.

Hans Pieters, initiator van de oproep, benadrukt dat petanque een ideale manier is om bezig te zijn en onder de mensen, vooral voor ouderen. “Er zijn heel wat mensen alleen komen te staan en die komen nu ook hun huis uit en zijn lekker bezig”, zegt Pieters.

De aanleg van een derde baan zou zo’n twee- tot drieduizend euro kosten, maar als de spelers zelf meehelpen, kan het ook voor minder. Pieters benadrukt dat de petanquebaan in Breskens voor arm en rijk, jong en oud is en dat het eenzaamheid tegengaat, sociale controle op het Spuiplein bevordert en voor de mensen onderling zorgt.

Vanavond zal de brief van Pieters besproken worden in de commissie Ruimte/AB van de gemeenteraad van Sluis. Wethouder Marian van Oostenbrugge, portefeuillehouder van sportaccommodaties, heeft laten weten dat ze benieuwd is naar de reacties en de nadere toelichting op de brief.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen