Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Extra tramhalte in de deelgemeente Heist

Extra tramhalte in de deelgemeente Heist

In het kader van het project Doortocht Heist is er in de Elizabetlaan een nieuwe tramhalte voorzien ter hoogte van het Directeur-generaal Willemspark in Heist. De voorwaarde van De Lijn om deze tramhalte gerealiseerd te krijgen was het supprimeren van de tramhalte “Watertoren” in Duinbergen. Uit tellingen is gebleken dat deze tramhalte amper gebruikt werd.  

Vanaf 30 juni 2021 zou de nieuwe tramhalte in dienst genomen worden, zodat deze in gebruik is voor het zomerseizoen. Vanaf die dag zal de halte Watertoren niet meer bediend worden door de tram en de stopplaats definitief gesupprimeerd worden. 

5 REACTIES

  1. Als de halte aan de watertoren wordt afgeschaft zal de snelheid van de trams op die plaats toenemen (er moet niet meer afgeremd worden voor een eventueel stop). Vergeten we echter niet dat daar ook eenoversteekplaats is en eiwoningen zijn. Volgens mij gaat dit het gevaar op die plaats ontegensprekelijk verhogen.

  2. Was al lang nodig. Is net halfweg tussen halte Heldenplein en Duinbergen kerk. Alsook met de vele nieuwe appartementen in de Knokkestraat en de commerciële zone (LIDL).

  3. Naar verluidt werd er zo’n goede vijftig jaar geleden reeds gesmeekt om ter hoogte van de Polderstraat een tramhalte te voorzien daar het nog een héél eind was om, vooral voor oudere mensen, de tramhalte aan het pittoresk tramhuisje ter hoogte van het Heldenplein (dat inmiddels voor één of andere duistere reden werd afgebroken) te bereiken. Het zal er dus, na een halve eeuw, toch nog eens van komen. Dit zal een goede zaak zijn. Waarom er dan een andere halte moet verdwijnen is mij ook een raadsel.

  4. Watertoren verdwijnen. Hilarisch. Hoever ligt de nieuwe tramhalte in meter van Duinbergen kerk? Watertoren dich bij Kleine Dennen, kinderopvang, Toegangspoort voor Duinenwater, Sportoase Acacialaan, Haagwinde. Noordwaarts tot de zee allemaal woningen. Kijk naar de nieuwe tramhalte de rechtover het Willemspark, veel volk Knokkestraat, 1 helft met woningen. Goede beslissing, proficviat aan de lobbyist die dit verkregen heeft. Het is fantastisch dat er geen bevraging gekomen is bij de bevolking, dat heb je dan met lobbies.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers