18.4 C
Knokke-Heist

Extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens grote carnavalsstoet en avondoptocht

Dit weekend barst de carnavalsgekte opnieuw los in Heist. De politie en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het volksfeest en de optochten vlot te laten verlopen. Volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Grote carnavalsstoet

De grote carnavalsstoet trekt zondag 19 februari om 14.00 uur van het Stationsplein richting de Bondgenotenlaan (westelijke rijbaan). Vervolgens gaat de stoet richting de rotonde van de Westkapellestraat. Daarna gaat hij door de Westkapellestraat, Noordstraat, Knokkestraat, Pannenstraat, Noordstraat en de Westkapellestraat. De ontbinding van de stoet gebeurt via de Bondgenotenlaan.  Tijdens de stoet en opkuis worden enkele straten afgesloten voor het verkeer.

 • Vanaf 12.00 uur is het verkeer in de Heistlaan tussen de Elizabetlaan en de Gustave Van Nieuwenhuysestraat niet toegelaten. Het verkeer wordt omgeleid via de Elizabetlaan en/of Breed Veertien.
 • Rond 14.00 uur wordt de Knokkestraat (vanaf de Krommedijk tot aan de Kursaalstraat) en de Kursaalstraat ter hoogte van de Nicolas Mengélaan afgesloten. De Knokkestraat tussen de Krommedijk en de Polderstraat, waar de werken nog bezig zijn, wordt enkel opengesteld voor de stoet. Het gewone doorgaand verkeer zal nog steeds niet mogelijk zijn. In de andere straten zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn. Als de stoet start, is er geen verkeer toegelaten op het parcours.
 • Na de stoet wordt een vergrote voetgangerszone gemaakt in de Knokkestraat tussen de Polderstraat en de Moefe. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar enkel bij noodgevallen.

Avondoptocht

De avondoptocht trekt dinsdag 21 februari om 19.30 uur van het Stationsplein richting de Bondgenotenlaan (westelijke rijbaan). Vervolgens gaat de stoet richting de rotonde van de Westkapellestraat. Daarna gaat hij door de Westkapellestraat, Noordstraat, Knokkestraat, Pannenstraat, Noordstraat en de Westkapellestraat. De ontbinding van de stoet gebeurt via de Bondgenotenlaan.  Tijdens de stoet en opkuis worden enkele straten afgesloten voor het verkeer.

 • Vanaf 17.00 uur is het verkeer in de Heistlaan tussen de Elizabetlaan en de Gustave Van Nieuwenhuysestraat niet toegelaten. Het verkeer wordt omgeleid via de Elizabetlaan en/of Breed Veertien.
 • Vanaf 19.00 uur wordt de Knokkestraat (vanaf de Krommedijk tot aan de Kursaalstraat) en de Kursaalstraat ter hoogte van de Nicolas Mengélaan afgesloten. De Knokkestraat tussen de Krommedijk en de Polderstraat, waar de werken nog bezig zijn, wordt enkel opengesteld voor de stoet. Het gewone doorgaand verkeer zal nog steeds niet mogelijk zijn. In de andere straten zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn. Als de stoet start, is er geen verkeer toegelaten op het parcours.
 • Rond 23.00 uur wordt een vergrote voetgangerszone gemaakt in de Knokkestraat tussen de Polderstraat en de Moefe. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar enkel bij noodgevallen.

Feestzone

Na de optochten barst altijd een volksfeest los in de straten en cafés in het centrum van Heist. Deze wordt geografisch begrensd door:

 • De Elizabetlaan (inclusief de Graaf d’Ursellaan) tussen de Kardinaal Mercierstraat en de Polderstraat, inclusief het Heldenplein tot aan de Duinenstraat/O.L.- Vrouwstraat;
 • de Polderstraat tussen de Knokkestraat en de Pannenstraat, de Pannenstraat tussen de Polderstraat en de Noordstraat; de Guido Gezellestraat tussen de Noordstraat en de Kursaalstraat, de Kursaalstraat tussen de Elizabetlaan en het rond punt met de Markstraat/Westkapellestraat;
 • de Kerkstraat tussen de Kursaalstraat en de De Vrièrestraat, de Kardinaal Mercierstraat tussen de Elizabetlaan en de Kerkstraat en de Vlamingstraat vanaf de Kursaalstraat tot aan huisnummer 23;
 • de Bondgenotenlaan en Stationsplein.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte vermijden in en rond de feestzone? Maak optimaal gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet.

Afbouw feesttenten

Op donderdag 23 februari worden de feesttenten afgebroken. Ook dit brengt hinder met zich mee:

 • Er zal sterke hinder zijn in de Knokkestraat tussen de Ijzerstraat en de Steenstraat. Vanaf 07.00 uur wordt deze zone parkeer-en autovrij gemaakt om de veiligheid te garanderen. Dit duurt een hele dag. Het verkeer wordt omgeleid via de Moefe en de Polderstraat.
 • De parking aan ’t Chouffke is parkeervrij vanaf 07.00 uur. De publiekstribune wordt de hele dag afgebouwd. Tussen 07.00 en 08.00 uur zijn grote transporten gepland in centrum Heist.
 • Het plein De Bolle vermijd je best. Op het stukje Vlamingstraat richting de Kursaalstraat zijn er transporten en werken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen