Home Cultuur Familievriendelijke Magie in Scharpoord: “Simsalabim” Brengt Kunst en Muziek Samen

Familievriendelijke Magie in Scharpoord: “Simsalabim” Brengt Kunst en Muziek Samen

0
189
  •  

Zondag opent het cultureel centrum Scharpoord zijn deuren voor een bijzondere gezinsvoorstelling genaamd “Simsalabim”. Deze unieke voorstelling, die plaatsvindt op 25 februari 2024 om 15 uur, is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf vier jaar en hun families. Na een lange pauze van zes jaar bundelen de bekende kunstenaars Jan De Smet en Kim Duchateau opnieuw hun krachten om een middag vol verwondering en creativiteit te verzorgen.

De Toverformule van “Simsalabim”

Jan De Smet, bekend om zijn muzikale talent en uitgebreide repertoire, neemt het publiek mee op een muzikale reis met zijn diversiteit aan instrumenten. Aan zijn zijde, Kim Duchateau, een virtuoos met de pen, die elke noot en elk woord van Jan omzet in visuele kunst. De dynamiek tussen de muziek van De Smet en de live getekende illustraties van Duchateau zorgt voor een fascinerende ervaring. Kinderen en volwassenen kunnen hun ogen uitkijken op het grote scherm, waar elke penseelstreek en akkoord in real-time wordt weergegeven.

Een Voorstelling met Verrassingen

Wat “Simsalabim” zo speciaal maakt, is niet alleen de interactie tussen muziek en tekenkunst maar ook de directe betrokkenheid van het publiek. De show eindigt met een spannend moment waarbij een tiental gelukkige kinderen een originele tekening van Kim Duchateau kunnen winnen. Maar de magie stopt daar niet: dankzij een bijzondere “Simsalabim” tovertruc gaat elk kind met een eigen stukje kunst naar huis. Deze geste benadrukt het hartverwarmende en inclusieve karakter van de voorstelling.

Een Familiegebeurtenis bij Uitstek

“Simsalabim” is meer dan een voorstelling; het is een ervaring die generaties samenbrengt. Met een toegankelijke prijs van slechts €8 per ticket is het een uitnodiging aan kleuters, hun broers en zussen, en de gehele familie om samen te genieten van een middag vol vermaak, kunst, en muziek.

Creatieve Geesten Achter de Magie

  • Jan De Smet – Zang en diverse instrumenten
  • Kim Duchateau – Live tekeningen
  • Jef de Smet – Projectie en techniek

Dit trio zorgt voor een naadloze fusie van talenten, waarbij de muziek, de visuele kunst, en de technische uitvoering samenkomen om “Simsalabim” tot een onvergetelijke familievoorstelling te maken.

De gezinsvoorstelling "Simsalabim" in Scharpoord is een niet te missen evenement voor families in en rondom Scharpoord. Het biedt een zeldzame kans om getuige te zijn van de magie die ontstaat wanneer muziek en tekenkunst samensmelten, gebracht door getalenteerde artiesten die weten hoe ze zowel jong als oud kunnen betoveren. Bereid je voor op een middag vol verwondering, creativiteit en familieplezier. Mis deze magische ervaring niet!

NO COMMENTS