4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

‘FAUSTINE’, CLdN’s op LNG aangedreven aanwinst

Afgelopen dagen liep het gloednieuwe roro-schip ‘FAUSTINE’ de haven van Zeebrugge voor het eerst binnen. Het schip werd gebouwd door de Zuid-Koreaanse scheepswerf Hyundai Mipo in Yantai. Het schip is een vijfde in een reeks van zes nieuwbouwschepen door CLdN (Compagnie Luxenburgeoise de Navigation) in Zuid-Korea besteld. Het is echter het eerste van de zes dat gebouwd werd om zowel op vloeibaar aardgas (LNG) als op MGO (Marine Gas Oil) te varen. Ook het zesde schip wordt in die configuratie opgeleverd. Deze revolutionaire voortstuwingstechniek resulteert in een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met liefst 23%.

Het nieuwe schip heeft een lengte over alles (loa) van 216 meter en een grootste breedte van 32 meter.

Op 18 december vertrok de ‘Faustine’ voor het eerst met lading vanuit Zeebrugge. Het schip wordt ingezet op de route Zeebrugge-Göteborg.
CLdN, behorend tot de Cobelfret Groep, breidt zijn afvaarten vanuit zowel Zeebrugge als Rottderdam gestaag uit. Zo werd recent een zevende wekelijkse afvaart ingevoerd op de route Zeebrugge-Killingholme, een haven op de Noord-Engelse rivier de Humber. Ook het aantal afvaarten op de route Zeebrugge-Ierland wordt verder uitgebreid. 

TEKST: F. Neyts
FOTO: D.Neyts

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over