zondag, augustus 14, 2022
27.9 C
Knokke-Heist

Feest bij Roger Rollé en Yolande Bradt

Onlangs vierden Roger Rollé en Yolande Bradt hun vijftigste huwelijksverjaardag. Een gouden jubileum, proficiat! Schepenen van der Hooft en Vervarcke-Pattyn feliciteerden het echtpaar namens het gemeentebestuur en schonken hun een champagnebox voor de gelegenheid. 

Roger en Yolande leerden elkaar kennen in 1970 in Lourdes, voor de grot van Bernadette. Roger was mee met zijn ouders terwijl Yolande in Lourdes was met vriendinnen. Op dat moment reed er nog een speciale trein vanuit Vlaanderen naar Lourdes die de verplaatsing makkelijker maakte. Eén ding is zeker: bidden voor de perfecte partner moesten ze daarna niet meer doen. Die hadden ze allang in elkaar gevonden. Twee jaar later trouwden ze dan ook. 

Samen kreeg het koppel twee dochters en vier kleinkinderen: twee jongens en twee meisjes. De kinderen en kleinkinderen wonen nog steeds in de Zwalmstreek (Brakel) van waar Roger en Yolande afkomstig zijn. Ondertussen wonen ze echter al 25 jaar in Knokke-Heist, waarvan zo’n tiental op pensioen. 

Roger werkte bij de Belgische spoorwegen. Hij was personeelsinspecteur en heeft alle stations en werkplaatsen bezocht. Roger controleerde onder andere de arbeidsuren, of er geen sprake was van drankmisbruik, enz. Later was hij griffier van de Raad van Beroep voor de “zware gevallen”. Dit ging om zowel Nederlandstalige als Franstalige dossiers. Yolande werkte bij bpost aan het loket en werd later personeelsdirecteur. 

Roger en Yolande spelen elke maandagochtend Matcurling in De Vierbote (de Vrièrestraat 26). Roger is namelijk de secretaris van de vereniging. Wij wensen het koppel nog vele jaren en veel curlingplezier samen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen