18.9 C
Knokke-Heist

Feest in het basecamp: Simon Mignolet wint Gouden Schoen

In een spectaculaire ceremonie in Antwerp Expo heeft Club Brugge-doelman Simon Mignolet woensdagavond de hoofdprijs veroverd op de 69e editie van het Gala van de Gouden Schoen. Deze bekroning wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste voetballer van het voorbije seizoen op Belgische voetbalvelden.

Mignolet, die ook plusinwoner is van Knokke-Heist, was overweldigd door de eer. “Dat ik op de erelijst naast vijf legendarische namen kom met het grootste puntenverschil uit de geschiedenis maakt me bijzonder trots”, reageerde hij. Dit is de eerste keer sinds 1989 dat een doelman de Gouden Schoen wint, toen was Michel Preud’homme de gelukkige.

De doelman van Club Brugge was in 2022 opvallend in de play-offs en de Champions League, en dat heeft hem deze prijs opgeleverd. “Om als doelman de Gouden Schoen te winnen moet je in het oog springen en je in het geheugen van de mensen keepen. Belangrijk zijn op belangrijke momenten, bij mij was dat in de play-offs en de Champions League”, aldus Mignolet.

Het was een geweldige avond voor Simon Mignolet, die ook de verkiezing voor Doelman van het Jaar won. Maar hij blijft nuchter en heeft zijn oog gericht op de volgende wedstrijd. “Ik wil gewoon de volgende wedstrijd winnen. We hebben een klik nodig en misschien kan deze individuele trofee zelfs helpen. Het is momenteel een heel goed huwelijk tussen Club Brugge en mezelf. In het voetbal weet je nooit, maar ik hoop mijn loopbaan bij Club af te sluiten”, aldus de Rode Duivel die alvast een flesje bubbels koud liet zetten in het basecamp hier in Westkapelle.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen