maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Feestje bouwen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022 worden de Graaf d’ Ursellaan en nieuwe ovonde en esplanade van de Elizabetlaan feestelijk heropend. Het gemeentebestuur nodigt inwoners en bezoekers uit om deel te nemen aan de feestelijkheden in de vernieuwde Graaf d’ Ursellaan en Elizabetlaan.  

Muzikale ambiance met de Almost Swinging Band en ‘t Schoon Vertier 

Op vrijdag 15 juli om 16 uur knipt het gemeentebestuur ter hoogte van de Serweytens de Mercxstraat het lint officieel door en wandelen de lokale mandatarissen de vernieuwde boulevard in onder muzikale begeleiding van de Almost Swinging Band. Tot 20.30 uur geven deze muzikanten het beste van zichzelf. Kinderen kunnen terecht bij de grimestand of de knutselmobiel.  

Kinderanimatie en kermis 

Zaterdagmiddag zetten we tussen 14 uur en 17 uur het feest verder met de muziek- en dansband ‘t Schoon Vertier en opnieuw heel wat kinderanimatie zoals grimeren, ballonplooien en creatieve activiteiten.  Aansluitend kunnen jong en oud steeds een bezoekje brengen aan de zomerfoor op het Heldenplein. 

Verkeersmaatregelen 

Naar aanleiding van de festiviteiten geldt er op 15 en 16 juli parkeerverbod in de Graaf d’Ursellaan vanaf de Parkstraat tot aan het Heldenplein en in de Elizabetlaan vanaf het Heldenplein tot Vissershuldeplein. Op vrijdag 15 juli wordt de rijweg langs de wandelboulevard van de Graaf d’Ursellaan en Elizabetlaan (Helden- tot Vissershuldeplein) van 15 tot 21 uur ook volledig verkeersvrij gemaakt. Op zaterdag 16 juli is verkeer niet mogelijk van 13 tot 19 uur. 

Aangezien ook de Zeedijk verkeersvrij blijft, zijn de zijstraten tussen de Zeedijk en de Graaf d’Ursellaan en tussen de Zeedijk en Elizabetlaan (van Heldenplein tot Vissershuldeplein)bijgevolg op vrijdag 15 juli van 15 tot 21 uur en op zaterdag 16 juli van 13 tot 19 uur niet met de wagen bereikbaar. Neem dus tijdig je voorzorgen!

2 REACTIES

  1. Zeer mooie realisatie, die de deelgemeente Heist een ferme boost zal geven. Meer horeca zou deze site veel levendiger maken, dat ontbreekt nog een beetje;
    Alle horecazaken die een buitenterras hebben moesten deze in dezelfde vorm en uit dezelfde materialen optrekken; echter, er is alweer één uitzondering waar een houten constructie werd opgetrokken. Hoe kan dit ?

  2. Indien men niet uitkijkt loopt men het risico een wildgroei te kennen zoals in bv. de Dumortierlaan. Naast het terras enkele tafel en stoelen, op het enge voetpad nog wat stoelen en tafels … en dan nog maar eens een bord met suggesties en prijzen.
    De toerist maalt er niet om … even de benen strekken … binnen enkele uren of dagen zijn we toch weg.
    Van de bredere voetpaden schiet weinig over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen