Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Fietsrekken krijgen andere plaats aan het Heldenplein

Fietsrekken krijgen andere plaats aan het Heldenplein

Naar aanleiding van de bouw van het nieuwe Heldentorencomplex dat binnenkort van start gaat in de Knokkestraat in Heist, worden de fietsrekken in deze werfzone vanaf zaterdag 10 oktober 2020 verplaatst. Er worden nieuwe stallingen voorzien in de parkeerstrook tussen de Old Fisher en de Cheers op het Heldenplein waar de schoolgaande jeugd en andere tramgebruikers hun tweewielers kunnen plaatsen. 

Bouw Heldentoren start bij wissel doortocht Heist 

Momenteel wordt er bij de herinrichting van de doortocht van Heist nog gewerkt aan de zuidzijde van de Elizabetlaan tot aan de Krommedijk. Binnenkort begint de aannemer met de aanleg van de ovonde aan de noordzijde.  Van zodra de werkzaamheden van kant wisselen, start in de Knokkestraat ook de bouw van de 3 volumes naar een ontwerp van het befaamde Nederlandse architectenbureau Neutelings-Riedijk. De eerste bewoners van de blokken A en C zouden tegen de zomer van 2022 hun intrek kunnen nemen. De volledige bouwsite zou in de loop van 2023 klaar moeten zijn.   

3 REACTIES

  1. Weeral minder parkeerplaats voor autos. Kunnen die fietsrekken niet op het Heldenplein zelf geplaatst worden? Het plein is toch groot genoeg en het is tijdelijk.

    • Inderdaad. Je hebt gelijk. Plaats in overvloed op het Heldenplein.
      Tegenwoordig wordt bij elk openbaar werk het aantal parkeerplaatsen gehalveerd. en dan is het gemeentebestuur verwonderd dat er een parkeerprobleem ontstaat ??

  2. Waarom zouden vooral de studenten die meestal van de zuidkant van de tramlijn wonen nog verder moeten gaan als ze de fiets willen deftig wegzetten. De meesten zullen hun fiets anders gewoon ergens neerpoten en op de tram springen want veel tijd hebben ze doorgaans niet over.
    Voor de auto’s is er in de week nog veel plaats op de markt en op de 2 randparkings. Ook die zijn niet ver weg in autotermen gesproken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Recente reactie van onze lezers