15 C
Knokke-Heist

Figaro 25 draagt bij aan de 12e 1000 km van Kom op tegen Kanker en helpt bij het inzamelen van bijna €6 miljoen

Figaro 25 uit Knokke-Heist heeft deelgenomen aan de twaalfde editie van de “1000 km van Kom op tegen Kanker”, een grootschalig fietsevenement dat jaarlijks tijdens het Hemelvaartweekend plaatsvindt. De geest van solidariteit en warmte was gedurende de vier dagen van het evenement volop aanwezig, en het team wil iedereen bedanken die hun deelname mogelijk maakte​​.

Deze editie, de tweede sinds de aanvang van de coronacrisis, bracht een indrukwekkende €5.912.516 op, net iets minder dan de €6.073.000 van vorig jaar. In totaal kwamen er 1023 nationale teams en 47 internationale teams aan de start. Elk team moest minstens €5.500 (nationale teams) of €6.000 (internationale teams) startgeld inzamelen​.

Figaro 25 maakte deel uit van deze groep teams, fietsend in solidariteit om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. De opgehaalde fondsen gaan naar klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van kankerpatiënten – een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien door de farmaceutische industrie​.

Uniek aan deze editie was de introductie van het zilveren peloton, bestaande uit bewoners en medewerkers van vier woonzorgcentra, samen met hun familieleden. Ze leverden hun bijdrage door kilometers te malen op hometrainers, duofietsen en motomeds​​.

Het evenement ging verder dan alleen fietsen. Er was ook een veiling van unieke kledingstukken van bekende Vlamingen, waaronder schoenen van Natalia, de hoed van Gustaph en een jas van Tom Waes, als onderdeel van hun sms-actie ‘Peter Van de Veiling’​1​.

De inschrijvingen voor de 13e editie van de 1000 km van Kom op tegen Kanker, die plaatsvindt van 9 tot 12 mei 2024, beginnen op 7 juni 2023. Zal Figaro 25 weer aan de start verschijnen en bijdragen aan dit belangrijke doel?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen