16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Filippo Ganna wint tijdrit Knokke-Heist-Brugge

Filippo Ganna heeft de Belgische fans een delirium ontzegd tijdens de WK-tijdrit. De Italiaan was aan de streep in Brugge een handvol seconden sneller dan Wout van Aert, het brons was voor Remco Evenepoel.

Evenepoel met kanontijd, Van Aert start snel

Tussen Knokke-Heist en Brugge wervelde Remco Evenepoel al vroeg in de tijdrit naar de toptijden bij alle tussenpunten.

Toen Evenepoel net voor het binnenrijden van Dudzele zijn bidon kwijtspeelde, was dat even balen voor onze landgenoot. Maar onze landgenoot beet door en zette een kanontijd neer aan de streep.

Toen de grote kanonnen aan zet waren, leek de medailledroom voor Evenepoel plots uit elkaar te stappen. Bij het 1e tussenpunt (na 13,8 km) zakte Evenepoel weg naar de 5e plaats.

Wout van Aert daarentegen was als een bliksemschicht van start gegaan en zette iedereen op zijn nummer bij het 1e tussenpunt. Ganna stond daar al 6 seconden in het krijt.

Thriller tussen Ganna en Van Aert

Op de kaarsrechte wegen moest Van Aert vechten met zichzelf. Het publiek vuurde de thuisrijder aan, maar dat kon Ganna niet afremmen.

De Italiaanse titelverdediger kwam bij het 2e tussenpunt hijgen in de nek van Van Aert. 84 honderdste seconde was het verschil.

In een thriller moesten Van Aert en Ganna onder elkaar uitmaken wie met de regenboogtrui aan de haal zou gaan. Van Aert perste alle restjes energie uit zijn lijf, maar dat volstond net niet.

Ganna dook aan de streep 6 seconden onder de tijd van Van Aert. Evenepoel hield knap stand op de 3e plaats. 2 Belgische medailles dus in eigen land, maar een Italiaan op het hoogste schavotje in Brugge.

Rituitslag Wereldkampioenschappen

 naamploegresultaat
1Filippo GannaITA47:47
2Wout van AertBEL+6
3Remco EvenepoelBEL+44
4Kasper AsgreenDEN+46
5Stefan KüngZWI+1:07
6Tony MartinDUI+1:18
7Stefan BisseggerZWI+1:26
8Ethan HayterGBR+1:27
9Edoardo AffiniITA+1:49
10Tadej PogacarSLO+1:53
Bron: Sporza

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!