7.8 C
Knokke-Heist

Film ‘Wild Gene’ Gesprek ‘Koen Vanmechelen en Joris Gijsen’

Van 10 oktober tot en met 29 oktober krijgt MAAK Open Huis voor Kunsten bezoek van de Mechelse Haughænsni; de 27e kruising in het bekende Cosmopolitan Chicken Project (CCP) van de spraakmakende en internationaal gevierde kunstenaar Koen Vanmechelen.

MAAK toont naar aanleiding van het bezoek van de Mechelse Haughænsni “Wild Gene”, een documentaire over de eigenzinnige wereld van Koen Vanmechelen. Regisseur Joris Gijsen volgde de kunstenaar vanaf 2013 zes jaar lang tijdens de vele tentoonstellingen en projecten over zowat alle continenten, op zoek naar de filosofie achter zijn werken. Deze documentaire onthult wat de drijfveren zijn achter de niet-aflatende energie en de vele ontmoetingen van de kunstenaar.

Op dinsdag 18 oktober gaat Jo Coucke in MAAK in gesprek met Koen Vanmechelen en de regisseur over deze fascinerende documentaire. Aansluitend bekijken we de film en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ben je na je bezoek in MAAK nieuwsgierig naar meer werk van deze kunstenaar?

Van 29 oktober 2022 tot 15 januari 2023 is Koen Vanmechelen te gast in Cultuurcentrum Knokke-Heist waar hij onder de titel Cosmopolitan Renaissance, tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties en video’s toont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen