16.9 C
Knokke-Heist

Financiële Educatie voor Jongeren in Gemeente Sluis

Gemeente Sluis zet zich in voor financiële educatie van jongeren, met als doel verantwoord geldbeheer te bevorderen. Lees hieronder enkele waardevolle tips en hulpmiddelen.

Deze week staat in de Gemeente Sluis in het teken van financiële educatie voor kinderen en jongeren. Onder het motto “bedwing de bling” worden jongeren bewust gemaakt van het belang van verantwoordelijk omgaan met geld. Hieronder volgen enkele nuttige tips en hulpmiddelen.

Voor jongeren die bijna 18 jaar worden, is het belangrijk om te weten dat zij verantwoordelijk worden voor hun eigen financiën. Het “geldplan bijna 18” helpt hen om inzicht te krijgen in de stappen die zij moeten ondernemen zodra zij de volwassen leeftijd bereiken. Dit geldplan is beschikbaar via www.startpuntgeldzaken.nl/sluis.

Daarnaast moeten jongeren die na de zomer aan een studie in het hbo of aan de universiteit beginnen, zich goed voorbereiden op de financiële aspecten van hun opleiding. DUO biedt daarom een gratis webinar aan met de titel “Studiefinanciering hoger onderwijs”. Geïnteresseerden kunnen dit webinar terugkijken via https://duo.nl/…/studiefinanciering-aanvragen-voor-het. In mei organiseert DUO tevens een apart webinar over studiefinanciering voor het mbo.

Met deze initiatieven hoopt de Gemeente Sluis jongeren te helpen een solide financiële basis te leggen en zo problemen zoals schulden te voorkomen. De focus ligt op het creëren van bewustzijn en het delen van praktische informatie, zodat jongeren een verstandige en weloverwogen relatie met geld kunnen opbouwen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen