donderdag, oktober 22, 2020
Home Zwinregio Zeebrugge Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen...

Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen Zeebrugge en Göteborg

Op Zondag 4 oktober kon Port of Zeebrugge de mv Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen Zeebrugge en Göteborg verwelkomen. Met een lengte van 237.4 meter en een capaciteit van 6.700 lijnmeter, kan het schip 450 trailers vervoeren.

Het schip meerde aan aan het Wielingendok op de PSA-terminal. Dit dok werd voor de aankomst van het schip verlengd met 40m en aangepast.

De mv Flandria Seaways is het vijfde schip van een serie van zes die gebouwd wordt door Jingling Shipyards in China in opdracht van de Deense rederij DFDS. De eerste twee schepen werden geleverd in 2019. Deze zijn nu operationeel tussen Turkije en de EU. Het derde en vierde schip, the mv Hollandia Seaways en de mv Humbria Seaways, zijn momenteel operationeel in de Noordzee.

Efficiëntie staat centraal bij de bouw van deze schepen. De drie onafhankelijke laadkleppen verkorten de laadtijd in de haven. Ook zorgt de laadcapaciteit van het schip ervoor dat de uitstoot per getransporteerde trailer daalt.

De schepen zijn voorzien van scrubbers, die de stikstof-oxide uitstoot van het schip verminderen. Ze kunnen ook verbonden worden met walstroom aan de kaaien. Met de bouw van deze mega-RoRo schepen volgt DFDS de trend van grotere schepen in het Roro-transport segment.

Op zondag waren de mv Flandria Seaways en de mv Hubria Seaways aangemeerd in de haven van Zeebrugge. Dit zorgde voor mooie beelden van de twee zuster schepen.

- Advertisment -

Lees ook dit

De M921 Lobelia is terug thuis

Het schip is na twee maanden terug van een oefening in de Middellandse Zee. De Belgische marine nam er deel aan een...

Nachtwinkels moeten rekken met alcoholische dranken afsluiten

Vanaf dit weekend moeten alle winkels in Knokke-Heist en er buiten, die na 20 uur nog open zijn, de rekken met alcoholische...

Strikte handhaving in Knokke-Heist en Damme

Ondanks de strengere coronamaatregelen die sinds maandag 19 oktober 2020 van kracht zijn, stelt het gemeentebestuur vast dat nog niet alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers deze...

Geen Spruitjesfestival dit jaar

Na de extra maatregelen die werden genomen op federaal niveau, heeft ook het gemeentebestuur in overleg met de veiligheidscel extra beslissingen genomen...

Recente reactie van onze lezers