Home Zwinregio Zeebrugge Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen...

Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen Zeebrugge en Göteborg

Op Zondag 4 oktober kon Port of Zeebrugge de mv Flandria Seaways van DFDS voor haar maiden trip op de dienst tussen Zeebrugge en Göteborg verwelkomen. Met een lengte van 237.4 meter en een capaciteit van 6.700 lijnmeter, kan het schip 450 trailers vervoeren.

Het schip meerde aan aan het Wielingendok op de PSA-terminal. Dit dok werd voor de aankomst van het schip verlengd met 40m en aangepast.

De mv Flandria Seaways is het vijfde schip van een serie van zes die gebouwd wordt door Jingling Shipyards in China in opdracht van de Deense rederij DFDS. De eerste twee schepen werden geleverd in 2019. Deze zijn nu operationeel tussen Turkije en de EU. Het derde en vierde schip, the mv Hollandia Seaways en de mv Humbria Seaways, zijn momenteel operationeel in de Noordzee.

Efficiëntie staat centraal bij de bouw van deze schepen. De drie onafhankelijke laadkleppen verkorten de laadtijd in de haven. Ook zorgt de laadcapaciteit van het schip ervoor dat de uitstoot per getransporteerde trailer daalt.

De schepen zijn voorzien van scrubbers, die de stikstof-oxide uitstoot van het schip verminderen. Ze kunnen ook verbonden worden met walstroom aan de kaaien. Met de bouw van deze mega-RoRo schepen volgt DFDS de trend van grotere schepen in het Roro-transport segment.

Op zondag waren de mv Flandria Seaways en de mv Hubria Seaways aangemeerd in de haven van Zeebrugge. Dit zorgde voor mooie beelden van de twee zuster schepen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers