dinsdag, september 22, 2020
Home Zwinregio Zeebrugge Fluxys LNG breekt records in Zeebrugge

Fluxys LNG breekt records in Zeebrugge

De teller van het aantal gastankers bij Fluxys LNG in Zeebrugge stond tot op zaterdag 12 september 2020 op 130 en dat was evenveel als in het recordjaar 2019. In de vroege ochtend van zaterdag 12 september liep de ‘Golar Crystal’ Zeebrugge binnen als 131ste methaantanker dit jaar. Daarna staan in de loop van september nog minstens zes aanlopen gepland.

Omdat dit jaar meer gastankers met grotere ladingen aanmeerden, ging ook het behandelde volume sterk de hoogte in. Terwijl vorig jaar in totaal 7,6 miljoen ton vloeibaar aardgas gelost of geladen werd, werd nu al 8,6 miljoen ton genoteerd. De groei zat voornamelijk in de verdubbeling van de geladen hoeveelheden; van 1,4 naar 2,8 miljoen ton. De geloste hoeveelheden zijn met 5,85 miljoen ton nog niet op het peil van de 6,25 miljoen ton vorig jaar.

Verwacht wordt dat de overslag van LNG in de komende vier maanden zal toenemen tot een hoger niveau. Immers tijdens de zomermaanden noteert Zeebrugge minder aanlopen omdat de zeeën in de noordelijke Siberische wateren dan ijsvrij zijn. Een groot aantal ladingen richting het Verre Oosten vindt in de zomer hun bestemming via deze ijsvrije route. In het najaar, wanneer de zee terug dichtvriest, zakken terug meer ladingen af richting Zeebrugge. Meteen zal aardgas zijn rol van ‘volumemotor’ in de haven van Zeebrugge verder waarmaken.

TEKST: F. Neyts
FOTO’s: D. Neyts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De ochtend start nog met nevel en mist. Tijdens de voormiddag trekt het ochtendgrijs op en het wordt vervolgens overwegend zonnig. Matig...

Yoga kan voortaan op dinsdagmiddag

Yoga op dinsdag van 12.30 tot 14 uur. Zin om tijdens je lunchbreak te ontspannen en aan je houding te werken? Dan...

Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Dit weekend overschreed België de grens van 100.000 besmettingen. Sinds het begin van de coronacrisis telde ons land...

Ticketverkoop gestart voor foto-expo van Anton Corbijn

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker beelden...

Recente reactie van onze lezers