Home Zwinregio Zeebrugge Fluxys LNG verhoogt hervergassingscapaciteit in Zeebrugge

Fluxys LNG verhoogt hervergassingscapaciteit in Zeebrugge

De Open Season voor bijkomende hervergassingscapaciteit op de LNG-terminal in Zeebrugge werd met succes afgesloten. Tijdens de bindende fase van de Open Season werd de aangeboden capaciteit van 6 miljoen ton per jaar (of ongeveer 10,5 GWh/u) volledig onderschreven. Op die basis heeft Fluxys LNG de definitieve investeringsbeslissing genomen om op de LNG-terminal in Zeebrugge de nodige bijkomende infrastructuur te bouwen.

De bijkomende hervergassingscapaciteit zal in twee stappen worden aangeboden: 

  • Stap 1: vanaf begin 2024, in totaal 4,7 miljoen ton per jaar (of ongeveer 8,2 GWh/u) bijkomende hervergassingscapaciteit; 
  • Stap 2: vanaf begin 2026, de volledige 6 miljoen ton per jaar (of ongeveer 10,5 GWh/u) bijkomende hervergassingscapaciteit.

Over Fluxys Belgium 

Fluxys Belgium is de onafhankelijke beheerder van de vervoers- en opslaginfrastructuur voor aardgas in België. Via zijn volle dochteronderneming Fluxys LNG is het bedrijf ook de operator van de LNG-terminal in Zeebrugge. Fluxys Belgium is een dochteronderneming van Fluxys, de Belgische gasinfrastructuurgroep actief op de Europese markt. 

Fluxys engageert zich om te blijven bouwen aan een groenere energietoekomst voor de generaties na ons. Mensen, bedrijven en samenlevingen hebben allemaal energie nodig om te groeien en te bloeien. Fluxys Belgium vult die behoefte in: met onze infrastructuur zetten we energie in beweging. We vervoeren aardgas en effenen tegelijk het pad om waterstof, biomethaan of andere koolstofneutrale energie te vervoeren en actief te zijn in ketens voor afvang en hergebruik/opslag van CO2.

Bezoek de website: http://www.fluxys.com

TEKST: F. Neyts
FOTO: H. Claeys

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers