19.5 C
Knokke-Heist

Fondsbeheerder Incofin, Gedreven Door Impact, Ziet Kapitaal Stijgen: Nieuwe Aandeelhouders Aan Boord

In een baanbrekende financiële manoeuvre heeft Incofin, een toonaangevende fondsbeheerder gevestigd in Antwerpen en gespecialiseerd in impactbeleggen en microkredieten, zijn kapitaal met een indrukwekkende €5 miljoen verhoogd, waardoor het totaal op €5,95 miljoen komt.

Deze kapitaalverhoging is gelijkelijk gefinancierd door Degroof Petercam, de prestigieuze vermogensbankier, en Korys, het investeringsvehikel van de Belgische retailgigant, de familie Colruyt. Deze strategische stap levert beide nieuwe aandeelhouders een aanzienlijk aandeel op van elk 10% in Incofin Investment Management.

Incofin, erkend als een autoriteit op het gebied van ‘impact investing’, is een pionier in het verstrekken van microkredieten die gericht zijn op het aanpakken van hardnekkige problemen zoals armoede, sociale huisvesting en klimaatverandering. Met een portfolio van vijftien fondsen beheert Incofin momenteel €1,4 miljard aan vermogens, met directe investeringen in ondernemingen verspreid over Cambodja, India, Kenia en Colombia.

De ambitieuze groeiplannen van Incofin omvatten een doel om binnen vijf jaar te verdubbelen in omvang, met een streven naar €3 miljard aan beheerde vermogens. De financiële injectie van de nieuwe aandeelhouders speelt een cruciale rol in de realisatie van deze ambitie.

Ondanks de toevoeging van nieuwe aandeelhouders, behouden het Incofin-personeel en Incofin CVSO, het oorspronkelijke fonds waaruit de impactinvesteerder in 2009 groeide, de controle over 80% van de aandelen van de fondsbeheerder. Beide partijen delen de controle met elk 40% van de aandelen.

In een ongekende samenwerking zijn Degroof Petercam en Korys ook betrokken geraakt bij Sahyadri Farms, een van de grootste handelsplatformen voor groente- en fruitbedrijven in India, sinds de herfst van vorig jaar.

Incofin heeft zijn ogen gericht op uitbreiding naar nieuwe gebieden zoals Zuid-Amerika, dankzij deze kapitaalinjectie. Voor Korys is Incofin een baken op zoek naar nieuwe investeringskansen, terwijl Degroof Petercam de samenwerking ziet als een kans om zijn expertise in niet-beursgenoteerde schuldinvesteringen in opkomende markten te vergroten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen