17.6 C
Knokke-Heist

Footprint Inc. creëert duurzame en circulaire concepten op maat met 3D-printing

Nieuwe duurzame concepten op maat creëren met hoogwaardig 3D-printen, dat is waar Footprint Inc. in uitblinkt. Van subtiel tot indrukwekkend, hun focus ligt altijd op circulaire en eindeloos creatieve ontwerpen. Als ideale kandidaat voor Circular Kickstart, een StartersClass voor ondernemingen in de nieuwe economie, kunnen ze nog meer betekenen voor bedrijven die op zoek zijn naar maatwerk met een duurzame en circulaire focus.

De bezielers van Footprint Inc., Aagje Rappé en Pieter Maelegheer, beiden 31 jaar, geloven sterk in de toekomst van 3D-printing en een meer circulaire wereld. “De magie van 3D-printen zit in het eindeloze hergebruik van materialen en de creatieve mogelijkheden”, aldus Aagje. “We nemen objecten terug na gebruik en herwerken ze tot een nieuw concept. We kunnen dus een beetje toveren”, vult Pieter aan. Hun aanpak is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar maatwerk in beperkte oplage, zoals productactivaties, citydressing en decors.

Footprint Inc. heeft al snel de aandacht getrokken van ondersteunende organisaties. Na een starterstraject bij VOKA en het ontvangen van de ‘Innovatieve startersteun van Vlaio’, is de jonge onderneming nu geselecteerd als een van de 20 starters voor Circular Kickstart, het eerste programma van The Circular Hub. Dit programma biedt hands-on begeleiding in sales, trends, marketing, logistiek en meer, inclusief een eigen mentor voor elk bedrijf. Aagje benadrukt dat dit een unieke kans is om hun kennis op tal van vlakken te verbeteren en zo hun groei te ondersteunen.

Om complexe en indrukwekkende objecten te kunnen vormgeven, heeft Pieter zelf de 3D-printer geprogrammeerd. Dankzij zijn engineering kunnen objecten tot 2 op 2 op 3 meter worden geprint, wat vrij uniek is in België. Dit opent deuren naar vele creatieve concepten. Zo heeft Footprint Inc. al samengewerkt met Muce, het eerste circulaire museum in Antwerpen, Bonami voor het printen van paspoppen en bloemenkunstenaar Daniel Ost. Er zullen ongetwijfeld nog veel meer mooie concepten volgen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen