vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistFrancoise De Vreeze-Biestman: Van Gezondheidszorg tot Politieke Vernieuwing...

Francoise De Vreeze-Biestman: Van Gezondheidszorg tot Politieke Vernieuwing…

In een exclusief gesprek met Erik Hollé deelt Francoise De Vreeze-Biestman, met een opmerkelijke carrière in de gezondheidszorg, het verenigingsleven en haar motivaties en visies op de politiek van Knokke-Heist. Haar ontslag als fractieleider van de Gemeentebelangen en haar persoonlijke keuze om als onafhankelijk raadslid te zetelen benadrukt een gedrevenheid voor verbetering en participatie waar ze naar eigen zeggen wil voor staan in Knokke-Heist..

Politieke Zeeën: Een Toewijding aan Knokke-Heist

Francoise De Vreeze-Biestman, voormalig verpleegkundige en op dit ogenblik directeur van WZC Sint-Augustinus in Torhout, heeft haar professionele carrière in de gezondheidszorg omgezet in een politieke drijfveer voor de gemeente Knokke-Heist. Haar motivatie? Een diepgewortelde liefde voor de gemeente en een visie op verbetering. Francoise benadrukt, “Knokke-Heist is prachtig, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing.”

Uitdagingen en Lessen uit het Verleden

Haar politieke reis ziet Francoise als een continu verbouwingsproces waarbij leren van fouten essentieel is voor groei. Echter, de realiteit toont volgens haar, dat niet iedereen deze visie deelt. Dit heeft haar ertoe gebracht de grootste partij van Knokke-Heist te verlaten, op zoek naar nieuwe mogelijkheden die voor verbetering verandering kunnen zorgen.

Visie op Burgerparticipatie en Onafhankelijkheid

Francoise benadrukt het belang van burgerparticipatie in een snel veranderende samenleving en pleit voor een onafhankelijke sfeer in Knokke-Heist, vrij van inmenging van buitenaf. Haar visie omvat een toekomst waarin de stem van de burgers meer gewicht heeft en de unieke identiteit van de gemeente bewaard blijft.

Gezondheidszorg als Fundament voor Leiderschap

Haar uitgebreide ervaring in de gezondheidszorg heeft Francoise niet alleen voorzien van leiderschapsvaardigheden maar ook van een diep begrip voor zorg voor elkaar. Haar academische achtergrond en jarenlange toewijding aan continue verbetering en leren, onderstrepen haar capaciteit voor politieke vernieuwing in Knokke-Heist. Maar hoe ze haar eigen politieke toekomst ziet op wel naar de gemeenteraadsverkiezingen liet ze nog in het midden en ja, Erik deed zijn best om het toch te weten te komen.