14.2 C
Knokke-Heist

Frankrijk wint 41ste Internationale Vuurwerkfestival van Knokke-Heist

Frankrijk is door de jury tot winnaar van het 41ste Internationale Vuurwerkfestival van Knokke-Heist uitgeroepen. Het vuurwerkbedrijf Art Eventia maakte indruk met hun show over de mythische feniks. Aangezien de sterke noorderwind roet in het eten gooide, werd dit jaar een winnaar gekozen uit de 3 deelnemende landen die wel de kans kregen om hun vuurwerkshow te laten zien. 

Het Internationaal Vuurwerkfestival kon na 3 jaar eindelijk terug plaatsvinden. Heel wat mensen zakten dan ook massaal af naar Knokke-Heist om te genieten van het spektakel. De zeedijk stond afgeladen vol en ook in horecazaken, strandbars en vanop georganiseerd bootverkeer keken mensen naar de spectaculaire vuurwerkshows.  

Naar schatting 140.000 mensen bezochten het Internationaal Vuurwerkfestival dit jaar. Domper op de feestvreugde was de sterke noorderwind tijdens de laatste 2 vuurwerkdagen. Voor het eerst sinds jaren konden de vuurwerkshows daarom niet plaatsvinden.  

Opmerkelijk, steeds meer mensen zakken vroeger af naar Knokke-Heist en pikken het Vuurwerkfestival mee als afsluiter van een dagje Knokke-Heist. Een strak plan, want zo vermijd je parkeerproblemen en kan je volop genieten van de leuke shopadresjes, een go-carttochtje, een ijsje op het strand of een van de vele andere troeven van de kustgemeente.  Heb je dit topevenement gemist? Volgend jaar vindt het Internationaal Vuurwerkfestival plaats op 18, 20, 22, 24 en 26 augustus 2023, telkens om 22 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen