Home Economie Port of Antwerp-Bruges FSR benut droogdok op volle capaciteit

FSR benut droogdok op volle capaciteit

407

Momenteel wordt het droogdok van Flanders Ship Repair (FSR) in het verbindingsdok van de Zeebrugse achterhaven op zijn maximale capaciteit benut. Dit door het dokken en droogzetten van de bunkertanker ‘FORTUNA 1’. Deze tanker wordt door Harvest Energy ingezet voor bunkeropdrachten in de havens rond het Noordzeebekken maar ook voor bevoorrading van brandstoffen op volle zee. Het schip vaart onder Belgische vlag en heeft Zeebrugge als thuishaven.

Het schip heeft een lengte over alles (loa) van 122 meter en een grootste breedte van 17 meter. Het schip meet 5289 gross ton. Meteen is dit ook het grootste schip dat door FSR in Zeebrugge droog werd gezet. De dokbeurt past in een vijfjaarlijkse klasse-inspectie vanwege de classificatiemaatschappij van het schip.Verwacht wordt dat later ook het kleinere ‘FORTUNA 3’ van dezelfde eigenaars om de zelfde reden bij FSR een dokbeurt zal ondergaan.  

your alt tag'

Flanders Ship Repair is een Zeebrugs bedrijf actief in metaalconstructie, scheepsherstellingen en revisie van (scheeps)dieselmotoren. Het bedrijf staat bekend voor zijn kwalitatief werk. De voorbije jaren wist het bedrijf zijn activiteiten in belangrijke mate uit te breiden. Zo kon FSR een zeer belangrijk contract binnenhalen van de Belgische en Nederlandse Marine voor het onderhoud van Belgische en Nederlandse mijnenjagers.Het betreft hier niet alleen de bestaande mijnenjagers van de Tripartite klasse maar ook de nu nog in aanbouw zijnde nieuwe MCMV’s van beide marines. Voor de Tripartite vaartuigen betreft het tien schepen en het contract loopt tot einde loopbaan van die schepen. Voor de nieuwe, in aanbouw zijnde mijnenbestrijdingsvaartuigen (MCMV) gaat het om twaalf schepen, Belgische en Nederlandse samen, en loopt het contract voor tien jaar.

TEKST: F. NeytsFOTO’s: Flanders Ship RepairPublicatiedatum: 15 december 2022 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in