Home Zeebrugge Zeebrugse Haven Geen enkele passagiersverbinding meer met Groot-Brittannië

Geen enkele passagiersverbinding meer met Groot-Brittannië

P&O Ferries stopt met de verbinding tussen Zeebrugge en Hull. Dat meldt de website Flows.

De dienst in Zeebrugge is al jaren verlieslatend, maar door Covid-19 was de toestand niet meer houdbaar. Door de coronacrisis was het passagiersverkeer op de route compleet in elkaar gestuikt. Normaal zou P&O Ferries de lijn tegen nieuwjaar opdoeken. Maar dat gebeurt noodgedwongen dus vroeger. En zo is er in ons land geen enkele passagiersverbinding meer met Groot-Brittannië.

De twee schepen die op de route worden ingezet, de Pride of York en de Pride of Bruges, zouden uit de vaart worden genomen. Beide schepen, die ook behoorlijk wat vrachtwagenlading meenemen, lagen in maart en april al aan de ketting. In augustus voer enkel nog de Pride of Bruges uit. Met de bonden is overleg begonnen over de daaraan gekoppelde herstructurering.

Hoeveel jobs verdwijnen is nog niet officieel bekend, maar volgens sommige bronnen zouden 140 banen worden bedreigd. Dat gaat om zeevarend personeel en mensen in de terminals in Zeebrugge en Hull. De rederij behoudt wel haar vrachtdiensten tussen beide havens.

P&O, eigendom van DP World uit Dubai, zou ook maar vier in plaats van zes schepen inzetten op de drukke route tussen Dover en Calais. De route Hull-Rotterdam zou overeind blijven.

P&O Ferries begon in 1972 met het vervoer van passagiers tussen België en het VK. De afgelopen decennia maakten miljoenen Belgen en Britten de overtocht met de P&O-schepen tussen de twee landen.

P&O liet in mei weten dat het 1.100 jobs wilde schrappen, een vierde van het totaal. De Britse rederij was ook op zoek naar 300 miljoen euro om te overleven.

DP World, een van de grootste uitbaters van containerterminals ter wereld, legde begin vorig jaar 322 miljoen pond (370 miljoen euro) op tafel voor P&O Ferries. Dat haalde in 2017 nog een omzet van meer dan 1,1 miljard euro.

P&O haalde precorona 75 procent van zijn omzet uit vracht.

- Advertisment -

Lees ook dit

Geen reclame meer voor “Light ART”

Het festival “Light ART” start nu zaterdag. Dat is het moment waarop er voor de eerste keer weer shoppers naar onze gemeente zullen komen....

socialehulp@knokke-heist.be blijf dus niet zitten met je vraag

De coronacrisis treft ons hard. Jouw situatie is daardoor misschien veranderd. Misschien kan je al dan niet tijdelijk niet meer aan de slag? Of...

Sportoase Duinenwater weer open met protocol

De toelating om de activiteiten deels opnieuw te activeren kwam vroeger dan verwacht maar verheugt ons omdat het een erkenning is van de regering...

Wensenboom doet het zonder snoep

Elk jaar staan enkele vrijwilligers van het gemeentebestuur op de markt in Knokke en Heist om er soep aan de man te brengen ten...

Recente reactie van onze lezers