vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Geen problemen met het zand op het strand in Heist Oost

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist liet eerder al weten dat eigenaars van een strandcabine in Heist, ter hoogte van de Baai van Heist, hun strandcabine in plaats van 15 maart 2022 pas vanaf 15 april zullen kunnen plaatsen. Het strand is intussen aangevuld met een nieuwe toplaag van 50 cm proper zand. Heel wat inwoners vroegen zich af of de “grijze” aarde wel conform was! Zeker omdat de kleur afwijkt van het bestaande zand op het strand.

Bij het steken van wormen aan de laagwaterlijn om te vissen en je graaft wat diep dan heeft dit zand ook de kleur van het zand van onze markt.

We vroegen het aan een expert ter zake Danny Despiegelaere die als gewezen Schepen van strand één en ander bevestigde: “Als men via de baggerschepen zand opspuit is deze ook zeer donker en toch wordt dit terug normaal van kleur na enige tijd, weet onze expert. Heeft met de korrel grootte te maken. De put van Decloedt is ontstaan voor opspuitingen van het Albertstrand en dit was in het begin ook zo donker. Komt goed dus qua zand. Grootste gevaar is uitbreiding van de baai van Heist……..”, wist hij ons te zeggen.

De wasinstallatie op het Maes- en Boereboomplein wijst er ook op dat alles op een legale manier is uitgevoerd. We gaan dus nog even moeten wachten tot zonlicht en de natuurlijke omgeving er voor zal zorgen dat het zand een normale “strandkleur” krijgt.

1 REACTIE

  1. Het zand is wel aangevoerd op het strand in HEIST WEST en niet in Heist Oost want daar hebben ze er genoeg.
    Wat wel een feit is dat er enorm veel schelpengruis in zit wat gevaarlijk kan zijn voor de blote voeten. Hopelijk zakt dit gruis na een aantal jaren weg onder het echte zand want bij opspuitingen kun je dit ook hebben. Een aantal jaren geleden moest er speciaal opgebaggerd zand vanuit Zeebrugge naar het Zoute worden gevoerd daar ze daar geen “schelpenzand” wilden. Het vervoer gebeurde vooral ’s nachts. Maar ja, die rijken zijn nu eenmaal anders…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen