17.7 C
Knokke-Heist

Geen Strandbarkartel in Knokke-Heist

Strandbaruitbaters in Blankenberge worden beschuldigd van prijsafspraken en mogelijk doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Knokke-Heist wil voorkomen dat soortgelijke problemen opduiken tijdens toekomstige biedingen.

Het parket van Brugge is van plan 13 strandbaruitbaters uit Blankenberge door te verwijzen naar de correctionele rechtbank, omdat ze onderling prijsafspraken zouden hebben gemaakt bij het bieden op strandplekken. Enkele leden van het toenmalige stadsbestuur werden ook genoemd in het dossier, dat woensdag opnieuw voor de raadkamer kwam.

In Knokke-Heist, bekend om zijn vele strandbars, wordt ondertussen al nagedacht over de toekomst. Eind 2026 lopen de huidige concessies af en wordt een openbare aanbesteding verplicht door Europese wetgeving. Schepen van Strand Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen) is duidelijk in Het Laatste Nieuws: “We willen geen fouten maken. De hoogste bieder krijgt niet automatisch een plekje.”

De volgende legislatuur zal de precieze voorwaarden bepalen, maar het gemeentebestuur van Knokke-Heist is al bezig met brainstormen over de toekomstige aanpak. “Welk strand willen we? En welk systeem hanteren we? Onze gemeente wil niet dat mensen tot de laatste euro uitgewrongen worden. Kandidaten met een verhaal mogen zich aanbieden en die ook ervaring hebben met het uitbaten van een strandbar een grote meerwaarde betekent.

Knokke-Heist streeft naar het behoud van de huidige diversiteit aan strandbars met bekwame uitbaters en kwaliteit als prioriteit. Knokke-Heist wil de rijkdom van het strand niet vergooien voor een hoge cheque. De strandbars moeten een versterking zijn voor de badstad.

Terwijl Knokke-Heist zich voorbereidt op een transparante toekomst, wacht Blankenberge op het oordeel van de raadkamer. Zal de zaak uitmonden in een spraakmakend proces tegen de betrokken strandbaruitbaters?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen