vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Geert Buelens over de Club van Rome

Vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde, kun je op woensdag 3 augustus 2022 om 10 uur in CC Scharpoord met professor Geert Buelens de geschiedenis induiken. We zien hoe een begin wordt gemaakt met de ontbossing van het Amazonewoud, we reizen met Jacques Cousteau naar de bedreigde Zuidpool, we ontdekken met biologen plasticdeeltjes in de ingewanden van vissen en maken met de bemanning van de Apollo 17 de eerste kleurenfoto van de hele aarde.  

Aan de hand van films, televisieseries, romans, stripverhalen, nieuwsberichten en officiële rapporten uit het jaar 1972 laat Buelens zien wat we toen al wisten over het uitbuiten van de wereld, wat we ervan geleerd hebben ook – en wat niet. Archieffragmenten van toen vormen het uitgangspunt voor een boeiende lezing. 

Prof. dr. Geert Buelens (°1971, Duffel) is als professor Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en als gasthoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika). In 2018 verscheen “De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis”. Geert Buelens is ook dichter. 

Lezing in samenwerking met Literatuur Vlaanderen. 

Boekentip: 

Wat we toen al wisten, Geert Buelens, 2022, Querido 

Prijs 

€ 15 

€ 12,50 KH-UItpas, -26 jaar 
 
Drankje na de lezing inbegrepen. 

Bestel jouw ticket 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen