18.2 C
Knokke-Heist

Gellius op Valentijn, heerlijk romantisch

Het voormalige stationsgebouw in Knokke-Heist is omgetoverd tot een van de beste Italiaanse restaurants buiten Italië volgens de prestigieuze gids Gambero Rosso dus ook perfect om Valentijn te gaan vieren volgende week. Gellius, de samenwerking tussen galeriehouder Gianni Piretti en chef Alessandro Breda, werd begin 2022 uitgeroepen tot “Restaurant van het Jaar” en was eerder al “Italiaan van het Jaar” bij GaultMillau.

Met verduisterde ramen en een luxueuze inrichting binnen, nodigt Gellius meteen uit tot een unieke beleving. De bar en muren in aardekleuren, gecombineerd met een kleine kunstcollectie van Piretti en een wijnwinkel, maken het restaurant nog indrukwekkender.

Soms staat de galeriehouder zelf ook in de eetzaal. Chef Breda bedenkt creatieve versies van Italiaanse klassiekers, zoals tagliolini carbonara met gistvlokken en witte chocolade bij krokante gamba.

Het pastamenu begint sterk met verse ravioli gevuld met kippengehakt en overschuimd met espuma van kreeftenbisque. Een sappig medaillon van kreeft maakt er een luxegerecht van, gevolgd door een al dente risotto met gerookte vis en een topafwerking van kokkels, blokjes basilicum en gekonfijte citroen.

Chef Davide Asta serveert vervolgens een bord met calamarata, met velouté van parmezaan, en sluit af met het verfijnde dessert asperge-ijs met kruimels digestieve steenkool. Gellius blaast de Italiaanse keuken nieuw leven in.. was het maar altijd Valentijn. Smakelijk! 🙂

Ook uw zaak in onze krant? Mail naar: redactie@kneistikrant.be

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen