maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Gematigd positieve reacties over verlengde weekend  

De toeristische sector aan de Kust en Westtoer noteren een gematigd positieve balans voor het kusttoerisme tijdens het verlengde weekend van Pinksteren. Er heerste een gezellige drukte aan de kust, en dat ondanks het wisselvallige weer.

Voor de volledige Kust noteert Westtoer ongeveer 490.000 overnachtingen tijdens het voorbije verlengde weekend (vrijdag tot en met maandag, drie overnachtingen). Dat is 8 procent meer overnachtigen ten opzichte van het pinksterweekend vorig jaar, in 2021. In die zin blijft een positieve tendens voor het kusttoerisme tijdens de verlengde voorjaarweekends zich voortzetten.
De hotels aan de Kust noteerden voor het voorbije weekend een gemiddelde bezetting van 75 à 80 procent, zo’n 10 procent minder dan in het verlengde weekend van Hemelvaart. Daar zit het mindere weer voor veel tussen. Al is de situatie verschillend per badplaats: sommige hotels noteren een degelijke bezetting, andere hebben een eerder beperkte bezetting.

Liesbet Billiet, regiomanager Kust bij Westtoer: “Met de goede paasvakantie en de traditionele verlengde weekends blikt de Kust terug op een geslaagd voorjaar. De toeristische sector kijkt nu uit naar de komende weekends en de zomermaanden om opnieuw vele binnen- en buitenlandse toeristen gastvrij te verwelkomen”.

Bijna 3 op de 10 Belgische overnachtingen dit pinksterweekend werden geboekt door Walen of Brusselaars, een cijfer dat gelijk loopt met het hemelvaartweekend eind mei.  In de paasvakantie van dit jaar was zelfs bijna 40 procent van alle Belgische overnachtingen afkomstig uit Wallonië of Brussel.

Net als het hemelvaartweekend, is het pinksterweekend traditioneel ook een topweekend voor het tweede-verblijfstoerisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen