10.4 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Gemeente draagt beheer Vuurtorenweiden en Koningsbos over

Vuurtorenweiden
Sinds 2007 behoort Sashul-Vuurtorenweiden, net als de Baai van Heist en de Kleiputten van Heist tot het natuurbeheerplan Groene Gordel Heist-West. Dit gebied wordt grotendeels beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Samen zijn de 3 delen goed voor 100 hectare verrassende natuur en de perfecte locatie voor een najaarswandeling.

Echter zijn nog enkele percelen (blauw aangeduid op het kaartje) palende aan de woningen gelegen in de Blauwvoetlaan eigendom van de gemeente. Door het beheer van deze percelen over te dragen aan het Agentschap Natuur en Bos zorgt Knokke-Heist voor een uitbreiding van het natuurbeheerplan Groene Gordel Heist-West. Het Agentschap Natuur en Bos verbindt zich ertoe dit gebied te beheren als bloemrijk weiland via extensief graasbeheer. Occassioneel zal ook gemaaid worden. Invasieve exoten worden verwijderd wanneer noodzakelijk. Verder zal het Agentschap Natuur en Bos instaan voor alle onderhoudswerken en investeringen zoals aanplantingen, boswegen, onverharde paden, toegankelijksheidsborden, enz.

Koningsbos
Sinds maart 2022 heeft het Agentschap voor Natuur en Bos ook een beheerovereenkomst met de gemeente Knokke-Heist voor het 7 hectare grote Koningsbos.
De rest van het Blinckaertduinbos is in private eigendom en privaat beheer. Het Agentschap start nu stapsgewijs het bos- en natuurbeheer in deze zone conform het beheer dat werd voorzien in de in 2016 goedgekeurde gebiedsvisie voor de Binnenduinen van Knokke-Heist. Meer informatie vind je via www.natuurenbos.be/de-binnenduinen-van-knokke 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen