16.9 C
Knokke-Heist

Gemeente Sluis nog tot 12 maart vleesvrij!

In de Gemeente Sluis is momenteel de nationale week zonder vlees en zuivel gaande. Dit is een initiatief dat gericht is op het verminderen van vlees- en zuivelconsumptie om zo het milieu te sparen. Om deze week extra aandacht te geven, heeft de gemeente Sluis besloten om alleen maar vegetarische en veganistische soepen te serveren in de kantine.

Het serveren van vegetarische en veganistische soepen is niet alleen beter voor het milieu, maar het heeft ook voordelen voor de gezondheid. Deze soepen zijn vaak lichter verteerbaar en bevatten minder verzadigde vetten, waardoor ze bijdragen aan een gezondere levensstijl. Bovendien is het een goed alternatief voor mensen die minder vlees willen eten, maar nog niet helemaal klaar zijn om volledig vegetarisch of veganistisch te eten.

Naast het verminderen van de vlees- en zuivelconsumptie, draagt het serveren van vegetarische en veganistische soepen ook bij aan het besparen van water en het verminderen van CO2-uitstoot. Dit zijn belangrijke aandachtspunten voor de gemeente Sluis, die zich actief inzet voor duurzaamheid en milieubescherming.

De nationale week zonder vlees en zuivel is nog tot en met 12 maart gaande in de Gemeente Sluis. Het is een uitgelezen kans om te ontdekken hoe lekker en gezond vegetarische en veganistische gerechten kunnen zijn.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen