17.9 C
Knokke-Heist

Gemeente Sluis zet koers naar nieuwe woonhorizon met Zeeuwse Woondeal

Gisteren hebben de Nederlandse minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), de provincie Zeeland en de dertien Zeeuwse gemeenten de Zeeuwse Woondeal ondertekend. Wethouder Marian van Oostenbrugge heeft de handtekening namens de gemeente Sluis gezet. In samenwerking met vertegenwoordigers uit de bouwsector, woningcorporaties, projectontwikkelaars en makelaardij hebben zij zich verbonden om de komende acht jaar te werken aan de bouw van 16.500 woningen in Zeeland.

Het beleidsplan Wonen beschrijft de woondoelen voor de gemeente Sluis in de komende jaren en hoe zij hierop zullen inspelen. Dit beleidsplan is beschikbaar voor inzage tot en met 30 maart a.s. via www.gemeentesluis.nl/wonen.

Deze ambitieuze overeenkomst zal verregaande gevolgen hebben voor de gemeente Sluis en haar inwoners. De bouw van nieuwe woningen zal voor meer diversiteit en groei in de lokale gemeenschap zorgen. Het gemeentebestuur is vastbesloten om deze doelen te verwezenlijken en zet zich hier met volle toewijding voor in.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen