3.2 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Gemeentebestuur hijst Koestervlag naar aanleiding van Wereldlichtjesdag

Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. ‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Op zondagavond 11 december 2022 steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. In Knokke-Heist kun je op zondag 11 december 2022 om 19 uur gratis de Wereldlichtjesdag meebeleven in de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle.

Koestervlag
Het Berrefonds roept alle steden en gemeenten op om vanaf Wereldlichtjesdag een week lang ook een “koestervlag” uit te hangen. In Knokke-Heist zal deze koestervlag van 11 tot 17 december 2022 wapperen aan de masten voor het stadhuis op het Alfred Verweeplein. De vlag is een afbeelding met een hartje en enkele sterretjes. Op deze manier steunt het gemeentebestuur alle Knokke-Heistse gezinnen die een kind verloren hebben.

Wereldlichtjesdag

Theatergroep Helegans brengt voorstelling “Geen woorden voor”
Op zaterdag 10 en zondag 11 december, telkens om 20 uur brengt Theatergroep Helegans in de polyvalente Sint-Niklaaszaal van Westkapelle de productie “Geen woorden voor”. In een regie van theatermakers Jan Charles en John De Bree brengen de acteurs een aantal pakkende getuigenissen, afgewisseld met muziek en poëzie. Voor deze productie werkt de groep samen met MAAK – open academie voor kunsten en de Gezinsbond Knokke. De voorstelling kwam tot stand in nauw overleg met de vzw Ouders van een Overleden Kind.

Tickets kosten 3 euro (drankje na de voorstelling inbegrepen) en zijn te koop via het onthaal CC Scharpoord, cc.ticket@knokke-heist.be, T 050 630 430

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen