18.4 C
Knokke-Heist

Gemeentebestuur ondersteunt MUG-heli met 20.000 euro

Het college van burgemeester en schepenen van Knokke-Heist besliste in zitting van 3 februari 2023 om een subsidie van 19.543 euro uit te betalen aan het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening vzw om ook in 2023 de MUG-heli in de lucht te houden. Hiermee verzekert de kustgemeente een goede werking van deze vzw zodat alle inwoners en tijdelijke verblijfsgasten in geval van nood snel en accuraat geholpen kunnen worden. Van 15 maart 2022 tot 31 december 2022 voerde de MUG-heli 704 interventies uit, waarvan 6 naar Knokke-Heist.

Sneller via de lucht vanaf 10 km
De MUG-Heli vertrekt vanuit zijn basis in Brugge en kan binnen de 15 minuten landen in heel West-Vlaanderen en een heel stuk van Oost-Vlaanderen en Zeeland. In deze gebieden kan de MUG-Heli binnen het kwartier hulp bieden. De opstarttijd van de MUG-Heli is 5 minuten en de gemiddelde snelheid via de lucht bedraagt 3 km/min. Het toestel kan landen in 1 minuut. De starttijd van de MUG-auto bedraagt ongeveer 2 minuten, de gemiddelde snelheid van een MUG-voertuig wordt geschat op 1 km/min. Een kleine berekening leert dat een afstand van tien kilometer vogelvlucht sneller via de lucht wordt overbrugd. De MUG-helikopter die identiek dezelfde medische uitrusting heeft als een MUG-voertuig, kan één patiënt vervoeren zowel in liggende als in halfzittende houding.

Steun de MUG-heli
Dankzij het uitrukken van de MUG-heli, die permanent beschikbaar is tussen zonsopgang en zonsondergang, kunnen jaarlijks heel wat extra levens gered worden. De jaarlijkse kostprijs van de MUG-Heli wordt geschat op ongeveer 800.000 euro. Wil je zelf ook de MUG-heli steunen? Dan kan eenvoudig via deze link. Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar. Onder het mom van ‘vele kleintjes maken één grote’ kan je bij IMDH ook terecht voor de aankoop van één of meerdere leuke gadgets.

Voor alle info: MUG-Heli | IMDH vzw

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen