11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Genieten van een lekker, artisanaal gebrouwen Dams biertje!

Het verhaal van Bryggja Brewery begint in 2012. Vier brouwvrienden besluiten om met hun lekkere tripel deel te nemen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren wordt de Bryggja Tripel door een professionele jury verkozen tot het beste hobbybier van België. 

Deze overwinning overtuigt ons, als hobbybrouwers, om verder te gaan met Bryggja. Kort na de finale kiezen wij dus een naam, flesje en passend etiketontwerp voor ons bier. Bryggja wordt gelanceerd tijdens het Brugs Bierfestival van 2013. Een jaar later komt het tweede bier, ‘Amuse’, op de markt. Aanvankelijk worden beide bieren nog extern gebrouwen maar eind 2014 nemen we uiteindelijk de beslissing om te starten met onze eigen brouwerij. Een geschikt pand in Moerkerke maakt deze beslissing definitief en in het voorjaar van 2015 wordt de brouwinstallatie er geplaatst.

Zes jaar na het starten van onze eigen brouwerij, brouwen wij wekelijks (voor onszelf en voor derden). Onze bieren zijn zowel nationaal als internationaal in trek. In onze eigen bieren gebruiken wij enkel hop van eigen bodem. Om die reden dragen onze bieren ook het officiële logo “Belgische Hop” op de etiketten. Bovendien gebruiken wij geen extracten, smaak – of schuimversterkers. Puur natuur dus. Kwalitatief en ambachtelijk bier produceren is voor ons prioritair en dat proef je.

In de voorbij jaren is ons gamma bieren uitgebreid. Neem zeker een kijkje bij onze bieren voor de verschillende lekkere bieren die wij brouwen.

De eerste zaterdag van september en oktober kan u de brouwerij bezoeken van 13 tot 18 u. Moerkerkebrug 3 – 8340 Moerkerke, 8340 Moerkerke (Damme)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen